Spring naar bijdragen

Eva De Roo, Sander Gillis en Robin Keyaert presenteren De Warmste Week in Brugge 


de redactie

374 weergaven

Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert zijn de presentatoren van De Warmste Week 2023. Zeven dagen lang zullen zij vanuit Het Warmste Huis in Brugge non-stop radio en televisie maken. Daar luisteren ze naar alle warme verhalen van actievoerders en zamelen ze geld in voor het centrale thema 'opgroeien zonder zorgen'. Eva, Sander, Sam en Robin beginnen aan hun missie op maandag 18 december. Vanaf dan staat VRT volledig in het teken van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen.


Robin Keyaert, Sam De Bruyn, Eva De Roo & Sander Gillis
Nog twee weken aftellen geblazen en dan is het tijd voor De Warmste Week in Brugge. Dit jaar presenteren Eva De Roo, Sander Gillis, Sam De Bruyn en Robin Keyaert een hele week lang in Het Warmste Huis. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Zelfs in de nachtelijke uurtjes houden ze de kijkers en luisteraars warm op MNM, Studio Brussel en VRT MAX. 


Van maandag 18 tot en met zondag 24 december praten Eva, Sander, Sam en Robin met actievoerders, draaien ze platen die zijn aangevraagd via dewarmsteweek.be en doen ze ook even de deur van Het Warmste Huis open voor Niels Destadsbader. Elke avond bundelt hij in een liveshow op VRT 1 en VRT MAX de dagelijkse hoogtepunten van De Warmste Week. Op maandag 18 december om 16 uur ontsteekt Niels de vlam tijdens het startmoment en op kerstavond presenteert hij de slotshow, het traditionele hoogtepunt van De Warmste Week. 


Een plek vol warmte 
Het decor van De Warmste Week is dit jaar 't Zand in gaststad Brugge. Daar valt vanaf maandag 18 december heel wat te beleven! In Het Warmste Dorp ontvangt Maureen Vanherberghen samen met nog een hele reeks andere bekende VRT-gezichten elke dag actievoerders die hun verhaal willen delen. Op voorhand een plekje hiervoor reserveren kan via dewarmsteweek.be. Zita Wauters leidt als Vlambassadeur de verkoop van de vlammetjes in de KBC-stand in goede banen.


Elke dag trekt Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou haar bakschort aan voor De Warmste Koekenbak. Samen met bekende gasten zoals Coely, Linde Merckpoel en Jeroom bakt ze op de Bakstage in Brugge de lekkerste koekjes van het land. Ook enkele enthousiaste klassen doen mee, telkens uit een andere provincie van Vlaanderen. Iedere dag staat er een ander koekje op het menu. De Rijzende Reporters trekken het land rond om Ketnetters te bedanken die koekjes gebakken hebben ten voordele van De Warmste Week. De avonturen van Sarah en haar Rijzende Reporters kan je vanaf 18 december elke dag volgen op Ketnet, ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.


De dag in schoonheid afsluiten? Dat kan met vlammende optredens! Op het dak van Het Warmste Huis treden elke avond verschillende bekende artiesten op. Zo zetten onder meer Clouseau, Pommelien Thijs en Zwangere Guy het plein in vonken en vuur. Er is zelfs een West-Vlaamse avond met Het Zesde Metaal, Brihang en 't Hof Van Commerce. Ontdek de volledige line-up hieronder. Alle concerten kan je gratis bijwonen. 


VRT warmt op voor De Warmste Week 
De komende weken bundelt VRT massaal de krachten voor De Warmste Week. Zo begint op VRT 1 op dinsdag 12 december Zorgen voor mama. In dit nieuwe seizoen praat Kristel Verbeke met mama's en gezinnen over wat het betekent om in armoede te leven. Zes maanden lang volgt Kristel hun dagelijkse strijd. De problemen oplossen lukt niet op een, twee, drie. Maar er wordt naar hen geluisterd en ze krijgen net dat extra duwtje in de rug. In dit derde seizoen schijnt het licht ook op een nieuwe leeftijdsgroep: jongvolwassenen in armoede. Nieuwe jongerencoach Fatih gaat samen met Kristel een traject met hen aan. Wat doet het met hen om in (kans)armoede op te groeien? Om er, zonder financiële of emotionele steun, alleen voor te staan in onze maatschappij? Lees hier meer over Zorgen voor mama.


Op dinsdag 19 en woensdag 21 december wordt Start gemist uitgezonden. In de tweedelige docureeks vertelt Danira Boukhriss Terkissidis het verhaal van Hinda. Als baby kwam zij in een kindertehuis terecht, daarna werd ze geplaatst in een pleeggezin om uiteindelijk geadopteerd te worden. Het leven van Hinda is intussen in de plooi gevallen, maar geldt dat ook voor haar lotgenoten? Lees hier meer over de docureeks Start gemist. 


Switch haalt ook alles uit de kast voor De Warmste Week. In een speciale week spelen bekende Vlamingen voor het DWW-fonds bij de Koning Boudewijnstichting. Gloria Monserez, Manu Van Acker, Sven de Leijer, Maïmouna Badjie en Hakim Chatar geven het beste van zichzelf voor het goeie doel. Ook Iedereen beroemd schenkt op een speciale manier aandacht aan De Warmste Week. Meer informatie over hun plannen volgt binnenkort.


Ook Klara steunt De Warmste Week. Op donderdag 21 december kan je in Concertgebouw Brugge naar Smooth sounds with a view, Klara's silent disco. Klara-dj's Missy CP (Chantal Pattyn), Niels en Tom van Nachtbaders en Julie Mosar brengen je, samen met pianisten Alex Coo en Bram De Looze, helemaal tot rust en laten je genieten van de mooiste muziek. Live en rechtstreeks in je oren. Én met een schitterend panoramisch zicht op winters Brugge. Wat voor weer het ook is: je staat warm, hoog en droog. Tickets kosten 15 euro (drankje inbegrepen) en de opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week. Reserveren kan via klara.be.


Radio2 trekt de kaart van de regio's. In de vijf provincies van Vlaanderen gaan de regioreporters vanaf maandag 11 december op zoek naar de mooiste en meest originele acties voor De Warmste Week. Radio2 zet elk middag van 12:00 tot 13:00 uur enkele acties in de kijker. Ook VRT NWS staat stil bij het centrale thema dit jaar. Op woensdag 20 december is er een speciale Pano-uitzending over de crisis in de jeugdhulpverlening.


Warmte op Play4
Ook Play Media zal De Warmste Week dit jaar weer ondersteunen. In De slimste mens ter wereld dragen de deelnemers traditiegetrouw de bekende vlammetjes, maar er komt op dinsdag 19 december ook een speciale editie van De allerslimste ploeg ter wereld. Allerslimste mens ter wereld Danira neemt het met haar eigen quizteam op tegen de rest van quizzend Vlaanderen. Danira kiest voor Otto-Jan Ham, Kat Kerkhofs, Robin Pront en Kobe Ilsen als ploeggenoten. Inschrijven voor deze unieke quizavond in Play Zuid kan vanaf vrijdag 8 december via goplay.be/tickets. Quizmaster van dienst is Pedro Elias.  


Ook de jonge acteurs van wtFOCK dragen hun steentje bij met een exclusieve wtFOCK party. Op vrijdag 22 december toveren zij het MAS in Antwerpen om tot een feestparadijs, met onder meer een set van Flo Windey ft. Skyve. Om kans te maken op vier tickets sms je 'wtfock' naar 4342. Het motto luidt "wtFOCK is één euro!?": een sms kost dan ook één euro ten voordele van De Warmste Week.  


Steun De Warmste Week
Vanaf vandaag kan iedereen een favoriete plaat aanvragen voor De Warmste Week. Surf naar dewarmsteweek.be, geef daar het nummer in dat je op de radio wil horen en kies de bijdrage die je hiervoor wil geven. Zo steun je rechtstreeks alle geselecteerde projecten rond opgroeien zonder zorgen. Je kan ook nog steeds acties opzetten om geld in te zamelen en een vlammetje kopen ten voordele van De Warmste Week. 


De Warmste Week vindt dit jaar plaats op 't Zand in Brugge van maandag 18 tot en met zondag 24 december en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.  

 

tempImage21ISQo.thumb.jpg.00ccc6d9ac8545dbe5df8568db77fec7.jpg


Afbeelding: Robin Keyaert, Sam De Bruyn, Eva De Roo & Sander Gillis (foto VRT)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.