Spring naar bijdragen

Genomineerden voor de 3FM Awards zijn bekend: o.a. DI-RECT, Joost, Son Mieux, Froukje, Roxy Dekker en Claude kanshebbers


de redactie

330 weergaven

De genomineerden voor de 3FM Awards, de jaarlijkse Nederlandse muziekprijzen bepaald door 3FM-luisteraars, zijn onthuld. In de ochtendshow maakten 3FM-dj Wijnand Speelman en co-host Sophie Hijlkema de categorieën bekend, waarmee de stembussen voor de 3FM Awards zijn geopend. Onder de genomineerden bevinden zich bekende namen zoals DI-RECT, Son Mieux, MEAU, Froukje, Joost, Claude, Douwe Bob en Roxy Dekker. Op donderdag 21 maart zullen zij in poppodium PAARD in Den Haag strijden om de felbegeerde 3FM Awards. Voor het eerst wordt ook een award uitgereikt aan de Beste Fan, als erkenning voor de fans die zich opmerkelijk hebben ingezet voor hun favoriete artiest.


Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via 3FM.nl/stem. Het publiek bepaalt wie er op 21 maart met een 3FM Award, onder andere voor Beste Artiest of Beste Groep, naar huis gaat. De presentatie van de awardshow wordt verzorgd door 3FM-dj Justin Verkijk, met uitreikingen door Barend van Deelen, Nellie Benner, Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema, Vera Siemons, Eva Koreman, Tom de Graaf en Joe Stam. Hieronder vind je een overzicht van de genomineerden voor de 3FM Awards.


Genomineerden 3FM Awards 2024

  • Beste Artiest
    Claude
    Douwe Bob
    Froukje
    Joost
    MEAU
     
  • Beste Groep
    Chef'Special
    DI-RECT
    Goldband
    RONDÉ
    Son Mieux
     
  • Beste Song
    Claude - Layla
    DI-RECT - OMG It's Happening
    Douwe Bob - This World Is Our Home
    Froukje - Kwijt
    Goldband - Rommel
    Joost, Ski Aggu & Otto Waalkes - Friesenjung
    Roxy Dekker - Satisfyer
    SERA - Head Held High
    Son Mieux - Tonight
    RONDÉ - Break My Heart
     
  • Beste Album
    De Staat - Red / Yellow / Blue
    Froukje - Noodzakelijk Verdriet
    Goldkimono - Something Out of Nothing
    MEAU - 22
    De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren
     
  • Beste Indie Act
    Elephant
    néomí
    Pip Blom
    The Indien
    Wies
     
  • Beste Samenwerking
    Suzan & Freek, Claude - Vas-y (Ga Maar)
    Kris Kross Amsterdam x SERA x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
    Eelke Kleijn, Joris Voorn - Transmission (remix)
    Kevin ft. S10 - De Leven
    Chibi Ichigo ft. Sophie Straat - Energie
     
  • Beste Nieuwkomer
    Adriaan Persons
    Anna-Rose Clayton
    POM
    Roxy Dekker
    Zoë Livay


3FM Award voor Beste Fan
3FM reikt voor het eerst ooit de "3FM Award voor Beste Fan" uit. Deze award wordt toegekend aan de fan of fanclub die de meest opvallende en creatieve actie heeft georganiseerd voor hun favoriete artiest. Fans kunnen deelnemen door hun ludieke campagne of actie aan te melden via 3fm.nl/awards. Een jury bestaande uit 3FM-dj’s selecteert de drie beste acties, waarna op 21 maart tijdens de 3FM Awards de winnaar bekend wordt gemaakt en de award in ontvangst mag nemen. De acties kunnen gedeeld worden op social media met #3FMAwards en @npo3fm.


3FM Awards uitverkocht
De 3FM Awards zijn razendsnel uitverkocht. De kaartverkoop startte op dinsdag 6 februari en op vrijdag 9 februari waren alle kaarten verkocht. Fans die naast kaartjes hebben gegrepen, maken nog kans om aanwezig te zijn bij de 3FM Awards en optredens van onder andere DI-RECT, Douwe Bob, Roxy Dekker en The Indien bij te wonen. De laatste kaarten worden verloot onder stemmers op de genomineerden van de 3FM Awards. Stemmen is mogelijk via 3fm.nl/stem.


Over 3FM Awards
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. De winnaars worden gekozen in verschillende categorieën, waaronder Beste Artiest, Beste Groep, Beste Song, Beste Album, Beste Indie Act, Beste Samenwerking en Beste Nieuwkomer. Daarnaast wordt de Schaal van Rigter uitgereikt. De awardshow vindt plaats op donderdag 21 maart in poppodium PAARD in Den Haag en is te volgen via 3FM, NPO Luister of het YouTube-kanaal van 3FM. Na afloop zijn de beelden terug te vinden op de online kanalen van 3FM. Voor meer informatie kun je terecht op 3fm.nl/awards.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.