Spring naar bijdragen

Terug in de tijd: Qmusic lanceert de Top 500 van de jaren 90 op maandag 4 maart


de redactie

407 weergaven

Qmusic gaat vanaf morgen terug naar de jaren negentig met de Q-top 500 van de 90s, waarbij nummers van artiesten als Nirvana, Céline Dion, Charlie Lownoise & Mental Theo, de Backstreet Boys en de Spice Girls worden uitgezonden. De radiozender zal deze speciale uitzending van maandag 4 tot en met vrijdag 8 maart verzorgen.


Een opvallend aspect van deze editie van de Q-top 500 van de 90s is de stijging van bijna alle nummers van het duo Acda en de Munnik, dat afgelopen jaar een grote comeback maakte. Vijf nummers van het duo uit de jaren '90 zijn bijna allemaal gestegen in de lijst. 'Het Regent Zonnestralen' heeft zelfs een plaats in de top 10 weten te veroveren, terwijl 'Als Het Vuur Gedoofd Is' met maar liefst 151 plekken is gestegen naar nummer 268.


Een andere opmerkelijke terugkeer in de lijst is 'Samba De Janeiro' van Bellini, die na 12 jaar afwezigheid weer in de lijst verschijnt, waarschijnlijk vanwege het nummer 'How You Samba' dat Kris Kross Amsterdam afgelopen jaar uitbracht. 'Barbie Girl' van Aqua betreedt de top 10 door de populariteit van de Barbie-film.


De meeste noteringen in de lijst zijn voor Backstreet Boys en Marco Borsato, die elk 9 nummers hebben.


De nummer 1 positie in de lijst, die de afgelopen 12 jaar werd ingenomen door DJ Paul Estak met 'Rainbow In The Sky', blijft geheim tot de onthulling op vrijdag 8 maart tussen 13:00 en 14:00 uur.


Gedurende vijf dagen zullen luisteraars worden teruggevoerd naar de tijd van de eerste Nokia-telefoons, Flippo-collecties en de opkomst van Videoland als een videotheek. Luisteraars hebben hun favoriete nummers kunnen doorgeven op Qmusic.nl en via de Qmusic-app. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen hits is nu beschikbaar op Qmusic.nl, met uitzondering van de top 10. De Q-top 500 van de 90s begint op maandag 4 maart om 06:00 uur in de ochtendshow met Mattie en Marieke.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.