Spring naar bijdragen

Qmusic domineert in doelgroep 20-49 jaar, JOE stijgt naar de zesde positie


de redactie

375 weergaven

Vandaag zijn de luistercijfers voor de maand februari onthuld door het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Qmusic heeft haar positie als marktleider in de belangrijke doelgroep van 20-49 jaar versterkt, terwijl JOE zich opwerkt naar de zesde plaats in het radiolandschap. De maand februari werd gekenmerkt door succesvolle evenementen voor beide zenders, waaronder de Qmusic Top 40 Awards Live in Rotterdam Ahoy en de lancering van De Middagshow met Kai Merckx op JOE.


Qmusic: Sterke Groei
In de cruciale doelgroep van 20-49 jaar behaalde Qmusic een marktaandeel van 21,4%, wat een stijging van 4% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee overtreft Qmusic Radio 538, dat een marktaandeel van 14,1% noteert, en NPO Radio 2 met 13,2%. Het totale luisterpubliek van Qmusic bereikte in februari maar liefst 6,7 miljoen luisteraars.

 

ontwikkeling-marktaandeel.thumb.jpeg.da84319f1054dffcb1439c885e5c3b42.jpeg

Bron: NMO Luisteronderzoek, ma-zo 06-24 uur


JOE: stijgende Trend
In februari behaalde JOE een marktaandeel van 5,0% in de doelgroep van 20-49 jaar, met een recordbereik van 3,8 miljoen luisteraars (13+). Hoewel er geen vergelijking mogelijk is met dezelfde periode vorig jaar vanwege recente frequentiewijzigingen, is het marktaandeel van JOE sinds september met 85% gestegen. Deze maand begon Kai Merckx met zijn middagshow op JOE, en later dit jaar zullen ook Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van start gaan in de ochtendshow.


Radio DPG Media: Dominantie in Radiolandschap
In februari behaalde de radiogroep van DPG Media, bestaande uit Qmusic, JOE en themazenders zoals Qmusic Non Stop en Qmusic Limburg, een gezamenlijk marktaandeel van 28,8% in de doelgroep van 20-49 jaar. Het totale bereik van deze groep bedroeg 9,1 miljoen luisteraars (13+).

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.