Jump to content

Rapper Donnie en Marco Schuitmaker completeren line-up Foute Party van Qmusic


de redactie

130 views

Na het opwindende nieuws over de eenmalige comeback van Telekids door Carlo & Irene op de Foute Party, is vandaag tijdens de middagshow van Qmusic bekendgemaakt dat ook rapper Donnie en Marco Schuitmaker zullen optreden in de Brabanthallen. Hiermee is de line-up van de Foute Party op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2024 compleet. Donnie zal, na het succes van 'Schültenbrau' met Chantal Janzen, dit jaar opnieuw het Foute Anthem verzorgen. Met wie hij dit gaat doen, wordt later bekendgemaakt door Donnie en Qmusic.


Line-up Foute Party voltooid
Eerder kondigde Qmusic al aan dat Jan Smit zijn debuut maakt op de Foute Party in juni, en ook O-Zone, Snollebollekes, Ch!pz, Mental Theo en A'Fever zullen aanwezig zijn op het grootste foute feest van het jaar. Met Carlo & Irene, rapper Donnie en Marco Schuitmaker is de line-up van de Foute Party compleet. Marco Schuitmaker won eerder dit jaar de Qmusic Top 40-award voor ‘Beste Nieuwkomer Nationaal’ en behaalde vorig jaar met zijn hit ‘Engelbewaarder’ uit het niets de tweede plek in de Foute 1500 van Qmusic. Dit nummer stond maar liefst 8 weken in de Nederlandse Top 40.


Foute Anthem
Traditiegetrouw kroont Qmusic elk jaar één nummer tot ‘Foute Anthem’. Dit nummer wordt gedurende de hele maand juni gedraaid op Qmusic om de 'Foute Maand' te vieren. Vorig jaar maakte rapper Donnie op verzoek van Domien Verschuuren het Foute Anthem. En met succes: het nummer ‘Schultenbräu’, in samenwerking met Chantal Janzen, kwam binnen op nummer 1 in de Foute 1500 en is inmiddels bijna 16 miljoen keer gestreamd op Spotify. Vandaag vroeg Donnie tijdens de middagshow op Qmusic aan Domien of hij opnieuw het Foute Anthem mag maken, met de belofte dit keer samen met een grote artiest uit de Foute 1500 te doen. De naam van deze artiest wordt later bekendgemaakt op Qmusic.


Foute traditie
Direct na de oprichting van Qmusic in 2005 introduceerde de feelgood-zender het Foute Uur, met nummers waarop iedereen meezingt of -danst. Al snel vond de eerste Foute Party plaats in de toenmalige kantine van de radiozender. In 2008 verhuisde het feest naar de Brabanthallen, waar het uitgroeide tot een jaarlijks festijn met 25.000 bezoekers en artiesten van wereldformaat. Artiesten als Peter Andre, ToyBox, 5ive, Rednex, Cascada en vele Nederlandse artiesten hebben er al opgetreden. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand, met als hoogtepunt de Foute 1500, samengesteld door de luisteraars.


De laatste tickets voor de Foute Party op vrijdag 28 juni 2024 zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl. Zaterdag 29 juni is inmiddels uitverkocht.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.