Spring naar bijdragen

Erwin Schievink benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van RTV Utrecht


de redactie

184 weergaven

RTV Utrecht heeft Erwin Schievink aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur. Hij zal vanaf augustus de positie overnemen van Wim Kramer, die dit najaar met pensioen gaat. Momenteel is Schievink eindredacteur bij het onderzoeksplatform Argos en heeft hij in het verleden gewerkt als eindverantwoordelijke voor programma's als Tros Radar, Kassa en de talkshow M. Bovendien is hij lid van de Raad voor de Journalistiek.


Gerard Schuiteman, directeur/bestuurder van RTV Utrecht, toont zich verheugd over de aanstelling van Erwin Schievink. Hij benadrukt de lopende digitale transitie van RTV Utrecht, waarbij de online kanalen worden versterkt om een breder, diverser en jonger publiek te bereiken. Schuiteman heeft er alle vertrouwen in dat Schievink, met zijn uitgebreide ervaring in de journalistiek en het leiden van redactionele teams, deze ontwikkelingen verder zal bevorderen.


De selectiecommissie voor de benoeming van de nieuwe hoofdredacteur omvatte ook een vertegenwoordiging van de redactieraad, en er was een breed overleg met de redactie tijdens het proces. Peter Knieriem, voorzitter van de redactieraad van RTV Utrecht, is positief over Schievink als opvolger van Wim Kramer: "Erwin is een journalistiek zwaargewicht die ervaring heeft op verschillende soorten redacties. We zien in hem een inspirerende kartrekker die verbinding zoekt met het publiek en RTV Utrecht journalistiek nog relevanter kan maken."


Erwin Schievink zelf benadrukt zijn geloof in de kracht van regionale journalistiek en zijn toewijding aan betrouwbaarheid, impact en relevantie voor het publiek. Hij kijkt ernaar uit om leiding te geven aan de redactieteams van RTV Utrecht om samen met hen relevante content te creëren, zowel op diverse platforms als voor alle inwoners van de provincie Utrecht.


Met de aanstelling van Erwin Schievink als nieuwe hoofdredacteur staat RTV Utrecht voor een nieuwe fase, waarin de nadruk zal liggen op kwalitatieve en betekenisvolle journalistiek die de lokale gemeenschap ten goede komt.


Afbeelding: Erwin Schievink (foto RTV Utrecht)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.