Spring naar bijdragen

Speciale uitzending op NPO Radio 1 over water in Nederland


de redactie

133 weergaven

Op zaterdag 4 mei tussen 20:30 en 22:00 uur brengt NPO Radio 1 een speciale uitzending gewijd aan de waterproblematiek in Nederland. Het pop-up programma, getiteld "De stand van het water", onderzoekt de uitdagingen rondom waterkwaliteit, drinkwatertekorten en rivierstand, die steeds prangender worden door klimaatverandering.


Volgens Europese richtlijnen moet de waterkwaliteit in Nederland in 2027 op orde zijn, maar de kans dat we deze deadline halen lijkt klein. Bovendien waarschuwen diverse experts, waaronder het RIVM, voor een mogelijk tekort aan schoon drinkwater in 2030. Ook de stand van de rivieren baart zorgen.


Presentator Mirthe van der Drift en verslaggever Joris Kreugel leiden het programma, waarin zij dieper ingaan op het watervraagstuk van Nederland. Experts, bezorgde burgers en innovatieve initiatiefnemers schuiven aan om te bespreken wat de huidige stand van ons water is en welke maatregelen nodig zijn.


Het programma behandelt onderwerpen variërend van overstromingen tot extreme droogte, en van waterfiltersystemen tot de mogelijkheid van drinkbare rivieren. Ook het belang van een hoog of laag grondwaterpeil en de optie om te verhuizen naar gebieden boven het NAP komen aan bod.


Luisteraars krijgen inzicht in de uitdagingen waar Nederland voor staat wat betreft waterbeheer en welke rol zij zelf kunnen spelen in het behoud van een gezonde waterstand.


'De stand van het water': zaterdag 4 mei van 20:30 tot 22:00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.


Afbeelding: Skitterphoto/pexels

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.