Jump to content

Speciale uitzending op NPO Radio 1 over water in Nederland


de redactie

138 views

Op zaterdag 4 mei tussen 20:30 en 22:00 uur brengt NPO Radio 1 een speciale uitzending gewijd aan de waterproblematiek in Nederland. Het pop-up programma, getiteld "De stand van het water", onderzoekt de uitdagingen rondom waterkwaliteit, drinkwatertekorten en rivierstand, die steeds prangender worden door klimaatverandering.


Volgens Europese richtlijnen moet de waterkwaliteit in Nederland in 2027 op orde zijn, maar de kans dat we deze deadline halen lijkt klein. Bovendien waarschuwen diverse experts, waaronder het RIVM, voor een mogelijk tekort aan schoon drinkwater in 2030. Ook de stand van de rivieren baart zorgen.


Presentator Mirthe van der Drift en verslaggever Joris Kreugel leiden het programma, waarin zij dieper ingaan op het watervraagstuk van Nederland. Experts, bezorgde burgers en innovatieve initiatiefnemers schuiven aan om te bespreken wat de huidige stand van ons water is en welke maatregelen nodig zijn.


Het programma behandelt onderwerpen variërend van overstromingen tot extreme droogte, en van waterfiltersystemen tot de mogelijkheid van drinkbare rivieren. Ook het belang van een hoog of laag grondwaterpeil en de optie om te verhuizen naar gebieden boven het NAP komen aan bod.


Luisteraars krijgen inzicht in de uitdagingen waar Nederland voor staat wat betreft waterbeheer en welke rol zij zelf kunnen spelen in het behoud van een gezonde waterstand.


'De stand van het water': zaterdag 4 mei van 20:30 tot 22:00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.


Afbeelding: Skitterphoto/pexels

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.