Jump to content

NPO 3FM brengt kunst van luisteraars naar Groninger Museum: Winnaars van 3FM-actie 'Tussen Kunst & Niets' bekendgemaakt


de redactie

103 views

In de ochtendshow van 3FM-dj Wijnand Speelman (KRO-NCRV) zijn vanochtend de winnaars van de actie '3FM: Tussen Kunst & Niets' bekendgemaakt. Luisteraars hadden de kans om hun kunstwerk gedurende de zomer in het Groninger Museum te laten tentoonstellen. Vanwege de grote hoeveelheid inzendingen zijn er twee winnaars gekozen: Ard Huizinga en Michelle Temminghoff.


Ard Huizinga met 'Colorful Days'
Ard Huizinga (49) uit Rotterdam is een van de gelukkige winnaars. Zijn werk 'Colorful Days', met afmetingen van 70 x 100 cm, toont een dagelijks wisselend landschap. Huizinga zegt over zijn inspiratie: "Elke dag loop ik hier langs. “Elke dag loop ik hier langs. Elke dag is het anders." Het Groninger Museum, vertegenwoordigd door Andreas Blühm en Marlon Steensma, merkte op: "Dit werk past goed bij het ruwe, graffiti-achtige waar het Groninger Museum in gespecialiseerd is. Het is erg expressief en werpt ook vragen op naar al dan niet verborgen betekenissen."


Michelle Temminghoff met 'Time and Space'
Michelle Temminghoff (25) uit Groenlo won met haar kunstwerk 'Time and Space', een werk van 100 x 100 cm. Temminghoff omschrijft haar werk als een reflectie op de hoge verwachtingen van de moderne tijd en het gevoel van geleidelijke afbrokkeling. Blühm en Steensma benadrukten: "Dit werk past goed bij het ruwe, graffiti-achtige waar het Groninger Museum in gespecialiseerd is. Het is erg expressief en werpt ook vragen op naar al dan niet verborgen betekenissen."


Het ontstaan van 'Tussen Kunst & Niets'
De actie werd geïnspireerd door een nieuwsbericht over een medewerker van een museum in München die illegaal zijn eigen werk ophing. Speelman besloot om dit op legale wijze mogelijk te maken voor 3FM-luisteraars. Het Groninger Museum stelde ruimte beschikbaar in de vaste collectie, waar werken van bekende kunstenaars zoals Hendrik Werkman en Johan Dijkstra te zien zijn. Luisteraars konden tot en met 28 mei hun kunstwerken insturen, waarna de selectie werd gemaakt door het Groninger Museum in samenwerking met het team van Wijnand in de Ochtend.


Luister naar Wijnand in de Ochtend
'Wijnand in de Ochtend' is elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur te beluisteren via FM, DAB+ en online op 3FM.


Afbeelding: Michelle Temminghoff (foto NPO 3FM)
 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.