Jump to content

3FM Serious Request komt in actie voor Metakids vanuit het Glazen Huis in Zwolle


de redactie

84 views

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Metakids. De jaarlijkse actie, die bekend staat om het inzamelen van geld voor goede doelen, zal dit jaar plaatsvinden in Zwolle. De bekendmaking werd gedaan door 3FM-dj's Wijnand Speelman, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen tijdens een speciale ochtendshow. Het Glazen Huis, waar dj's zich laten opsluiten om geld in te zamelen, zal dit jaar op het Rodetorenplein staan.


Focus op metabole ziekten
Metakids is een organisatie die zich inzet voor kinderen met metabole ziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd. Deze ziekten zijn de meest dodelijke onder kinderen, maar zijn relatief onbekend. Met de actie hoopt 3FM meer bewustzijn te creëren en geld in te zamelen voor onderzoek en behandeling.


Uitdaging voor 3FM-dj's
Traditiegetrouw vindt de actie plaats in de week voor kerst. Dit jaar is dat van 18 tot en met 24 december. Gedurende deze week zullen de dj's van 3FM zich dag en nacht inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Welke dj's dit jaar in het Glazen Huis zullen plaatsnemen, wordt later bekendgemaakt.


Ernst van metabole ziekten
Metabole ziekten zijn vaak fataal: 1 op de 4 kinderen met deze ziekte haalt de leeftijd van 18 jaar niet. De symptomen en ernst van de ziekte kunnen variëren, maar de impact op de levens van kinderen en hun families is enorm. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe behandelingen, waaronder gentherapie, die de overlevingskansen van deze kinderen aanzienlijk kunnen verbeteren.


Onderzoek en toekomstperspectief
Menno de Boer, zendermanager van NPO 3FM, benadrukt het belang van deze actie: “3FM Serious Request is het evenement dat verbindt en mensen in beweging brengt om iets goeds te doen voor elkaar. Het zit in ons DNA om thema’s die onderbelicht zijn samen met onze luisteraars aandacht te geven. Metakids is daar een goed voorbeeld van: metabole ziekten zijn de meest dodelijke ziekte onder kinderen en toch zijn er maar weinig mensen die dat weten. Het speelt zich dagelijks af achter de voordeur van 10.000 Nederlandse gezinnen. Die deur mag niet langer gesloten blijven. Met 3FM Serious Request willen we de patiënten en hun familie een beter leven geven en zorgen dat metabole ziekten niet langer dodelijk zijn. Zo geven we kinderen een toekomst. Dit doen we deze editie vanuit de gastvrije historische stad Zwolle, waar het Glazen Huis neerstrijkt op het Rodetorenplein. We hopen dat heel Nederland, samen met ons en met heel hun hart, in actie komt voor Metakids.”


Impact en hoop
Jan Matthijs van Eendenburg, directeur van Metakids, spreekt zijn dank uit: "Dat 3FM Serious Request dit jaar voor ons in actie komt, is ongekend belangrijk voor gezinnen die met een metabole ziekte te maken krijgen. ‘Hier wacht ik al 22 jaar op!’ was de eerste reactie van één van onze regio-ambassadeurs. Hij verloor jaren geleden twee kinderen aan een metabole ziekte. Maar: naast erkenning betekent 3FM Serious Request óók hoop. We staan aan de vooravond van een grote doorbraak als het gaat om onderzoek naar metabole ziekten. Artsen en onderzoekers zijn ervan overtuigd dat we met de hulp van 3FM Serious Request grote stappen kunnen maken in het behandelbaar maken van de helft van alle metabole patiënten. Sterker nog: dan is er zelfs een toekomst mogelijk waarin geen kind meer aan deze ziekte zal overlijden. Dit is dus dé kans om metabole ziekten niet alleen zichtbaar, maar óók behandelbaar te maken. Een kans die we met zijn allen moeten grijpen.”


Meer informatie
Tijdens de actieweek zal 3FM 24 uur per dag live radio en online content uitzenden vanuit het Glazen Huis op het Rodetorenplein in Zwolle. Voor meer informatie over de actie en hoe u kunt bijdragen, bezoek 3fm.nl.

 

Afbeelding: 3FM Serious Request en Metakids (foto NPO 3FM)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.