Jump to content

AVROTROS viert Pride met ode aan queer iconen


de redactie

196 views

Tijdens Pride Week staat AVROTROS in het teken van queer iconen uit de cultuurwereld. Naast het officiële Pride-thema "TOGETHER" richt de omroep zich op het vieren van deze iconen met diverse initiatieven op radio en televisie.


Pride Talk: Queer helden
In de nieuwe podcastserie "Pride Talk: Queer helden" bespreken Carolien Borgers en Splinter Chabot met bekende gasten hun queer helden. De serie biedt een platform voor verhalen van en over queer iconen en is te beluisteren vanaf 25 juli op NPO Luister, YouTube en AVROTROS.nl.


Live-registratie Canal Parade
AVROTROS verzorgt de live-uitzending van de Canal Parade op 3 augustus. Splinter Chabot doet verslag van de botenparade en ontvangt gasten zoals presentator Jurre Geluk, acteur Diego González-Clark, en professioneel dartster Noa-Lynn van Leuven. Charlotte Nijs deelt de uitkomsten van het EenVandaag-onderzoek over LHBTIQ+ thema’s. Reporter Tom van ‘t Einde en presentator Whitney Janssen leveren bijdragen vanaf de kade.


Varende ode aan Queer Iconen
De AVROTROS Pride-boot is dit jaar een varende ode aan queer iconen, met kunstwerken van Sioe Jeng Tsao. Iconen als Nikkie de Jager, Marsha P. Johnson, Frida Kahlo en Freddie Mercury worden geëerd. De muziek wordt verzorgd door Valentijn de Hingh en verschillende prominenten zoals Claudia de Breij en Rik van de Westelaken varen mee.


Vier De Liefde met NPO Radio 2
Op 3 augustus zendt NPO Radio 2 live uit vanaf Pride Amsterdam. Carolien Borgers, Annemieke Schollaardt en Paul Rabbering presenteren tussen 12.00 en 18.00 uur het programma "Vier De Liefde". Het programma bevat sfeerverslagen van de botenparade, gesprekken en Pride anthems.


Meer Pride bij AVROTROS
Het programma EenVandaag besteedt op 3 augustus aandacht aan het jaarlijkse onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel over LHBTIQ+ thema’s. De uitzending begint om 18:15 uur op NPO 1.


Uitzendtijden

  • Pride Talk: Queer helden - Vanaf 25 juli op NPO Luister, YouTube en AVROTROS.nl.
  • Pride 2024 - Canal Parade - 3 augustus om 12:00 uur bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 2.
  • EenVandaag - 3 augustus om 18:15 uur bij AVROTROS op NPO 1.

 

Afbeelding: foto AVROTROS

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.