Jump to content
Sign in to follow this  
Jan van Weeterloo

Met MD van Juul, Nederbeat op 192, 25 okt en 1 november om 19.00

Recommended Posts

Na dat ik een tijd heb moeten zoeken naar een tijdens mijn verhuizing vorig jaar kwijt geraakte MD heb ik m weer gevonden. Van Juul kreeg ik een paar jaar terug een MD met een flink aantal nummers uit de CNR UH serie. Deze opnames zijn van zeer goede kwaliteit en dat maakt ze, naast de grotendeels onbekende groepen die er op staan redelijk uniek. Vanavond zitten er 2 nummers in, ik hoop de komende maanden een aantal meer te laten horen.

Verder neem ik in deze uitzending afscheid van mijn oude mengpaneel en draaitafel. November 2013 ging er een kop soep over het MP en ondanks alle spuitbussen met speciale alcohol etc zijn er steeds meer dingen defect geraakt, misschien door achter gebeleven zout endergelijke, waardoor inmiddels mijn complete voorbeluistering er uit lag. Onhandig. Jammer wel, want dit mengpaneel had ik speciaal aangekocht (2e hands) voor de uitzendingen van Nederbeat om de microfoon goed te kunnen instellen.Maar ja... gedane soep neemt geen keer en zaken werden zeer heet gegeten en opgediend :s

Ook de platenspeler gaat er uit, deze 2e hands wilde uiteindelijk echt niet deugen en daarom een nieuwe aangeschaft die de komende 10 jaar samen met het mengpaneel weer voort kan :)

Van de verbouwing der studio zal ik jullie op de hoogte houden, zie voor de liefhebbers ook mijn facebook, zal even zien of ik ze op openbaar kan zetten.

Voor vanavond, veel luisterplezier (of bij de herkansing op 1-11)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de singles destijds uit de NOS-fonotheek gehaald. De masterbanden bij de platenmij waren "zoek".

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha Juul. Ik dacht dat ze gered waren bij CNR, maar dat klopt niet dan. Wel van prima kwalitiet die opnames dan, maar ja, met jouw hand en de goede apparatuur van de NOS is dat ook een goede match :shy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de singles destijds uit de NOS-fonotheek gehaald. De masterbanden bij de platenmij waren "zoek".

Technicus Pieter Nieboer heeft als laatste klus voor hij overleed nog mastertapes van Telefunken/CNR gedigitaliseerd.

Alle kleine bandjes zette hij over op verzameltapes. De doosjes en begeleidende informatie werd weggegooid..

Gelukkig liggen er nu een aantal van deze doosjes in museum RockArt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn dergelijke opnames ook beschikbaar Niels als het om Nederbeat gaat met name? Dat is wel een interessante optie, als ik de opnames van Juul er bij neem, daar staan er bij die zelfs niet te vinden zijn op nldiscografie....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zijn dergelijke opnames ook beschikbaar Niels als het om Nederbeat gaat met name? Dat is wel een interessante optie, als ik de opnames van Juul er bij neem, daar staan er bij die zelfs niet te vinden zijn op nldiscografie....

De lege doosjes zijn bewaard Jan. Ik heb 1 master uit die tijd van trio Hellenique. 

Maar ik wil wel even in mijn eigen verzameling kijken voor UH'tjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij startte weer op met een oud programma, Ad is op de hoogte en onderweg met de hamer en de juiste MP3..

En na 7 minuten had hij de AKAI herstart met de juiste band ;)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Similar Content

  • By cdb
   7 Januari 1972 Juul Geleick, de man met de 200 knoppen

  • By rauhfaser
   In samenwerking met de Beatles fanclub zenden Wibo Dijksma, Jan Cees ter Brugge en Michiel Tjepkema elke twee weken een documentair programma uit over The Beatles. Op internet. De inmiddels meer dan zeventig delen lopende serie wordt verspreid via de Beatles Fanclub.

   Ik heb samen met de mannen twee afleveringen gemaakt over The Beatles op de Nederlandse radio. de eerste is deze week online gekomen. 

   In deze aflevering aandacht voor onder meer The Beatles Story op Radio Veronica, de terugbetaling van de gestolen mondharmica door de KRO, Veronica's Beatles dag en meer. 

   Verder een exclusief interview met Lex Harding over zijn Beatles-momenten (vanaf Radio 227 in1967-inclusief historische audio) en over de Veronica Beatles dag. 

   Dankzij Juul Geleick (Stichting Norderney)  heb ik in deze aflevering masteropnamen kunnen laten horen van Beatlesdag-jingles. 

   Please login or register to see this link.
    
   Edwin
  • By Jan van Weeterloo
   Ik kan het nog niet laten, best leuk al die zomerhits uit de jaren 60-75. Zitten ook heel wat mooie platen bij. Hoewel ik me soms afvraag hoe het op je cv zou staan als je bij je vaardigheden vermeld of je al dan niet een kikker van de kant kan duwen, de hele nacht kan dansen, het nieuws beluisterde in juli '74 aan zee etc. En wat is in vredesnaam toch een scoobidab??? Maar we beginnen thuis, met de Earrings die in week 34 van 1970 op 1 stonden in onze Veronica top 40.
   Overigens is de hele uitzending gevuld met platen die een notering hadden in week 34 van een bepaald jaar. Helaas kunnen we door ome Harry niet nog een keer week 36 doen........
   Hoe alles aan elkaar hangt? Vind het uit in Nederbeat op 192, zaterdag, 19.00.
    
  • By Jan van Weeterloo
   Het vervolg op aflevering 1, opnieuw een uur lang zomerhits in Nederbeat op 192, uiteraard uit de periode 1960 tot 31-8-1974 ()
   Veel grote en herkenbare hits, maar toch, wie herinnert zich nog black Lisa van Livin' Blues ('71), Railroadsong van April shower (ook '71) of Rob Hoeke's meesterwerk Margio uit 1966? Fris je zomer-geheugen  weer eens lekker op en duik in de golven van herinnering, bij Nederbeat op 192, zaterdag, 19.00 uur.
    
   DISCLAIMER:De jufjes hier onder zijn er weer niet bij, maar wel een nummer van deze verzamelaar
  • By Jan van Weeterloo
   In de maand juli gaat het in Nederbeat op 192 helemaal los met de zomerhits. Uit de hitlijsten van de zomermaanden hoor je de leukste top 40 en muziekexpres noteringen uit de periode 1960 t/m 31-8- 74 () uiteraard door Nederlandse artiesten, want daar gaat het om, zaterdag om 19.00 op 192radio.nl
    

 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,541
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Jos Klaczynski
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.