Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617849

Auteurs van dit blog

Aandacht op NPO Radio 1 voor de Duitse verkiezingen


de redactie

566 weergaven

599dbd415889e_NPORadio1.png.c06c335e8543ee906cfd4334c3f53f83.pngDeze dagen krijgen de Duitse verkiezingen speciale aandacht in diverse programma's op NPO Radio 1. Zondag 24 september gaan de oosterburen naar de stembus en in de aanloop daarnaartoe kleurt een deel van de programma's zwart, geel en rood.


Vrijdag 22 september staat het NPO Radio 1-programma EenVandaag (AVROTROS) volledig in het teken van de relatie Duitsland - Nederland. Van 14:00 tot 16:00 uur praat Suzanne Bosman op NPO Radio 1 met Duitse en Nederlandse gasten. De uitzending komt vanuit Vondel CS in Amsterdam en zangeres Ellen ten Damme is te gast.


De EO geeft het programma Dit Is De Dag voor één keer de naam "Jetzt ist der Tag" en praat van 18:30 tot 19:00 uur over het Duitse energiebeleid en privacywetgeving.


Op zaterdag 23 september duikt WNL op Zaterdag vanaf 16:00 uur in de Duitse verkiezingen. Op zondag 24 september, de dag van de stembusgang, laat het programma OVT (VPRO) van 10:00 tot 12:00 uur een aantal schrijvers aan het woord over hun historische boeken over het Duitsland van Angela Merkel. Gedurende de dag geven NOS-verslaggevers de laatste stand van zaken door in de nieuwsbulletins op NPO Radio 1. En 's avonds tussen 17:55 en 20:00 uur maken Bureau Buitenland (VPRO) en NOS een gezamenlijk programma met daarin de eerste prognoses van de stembus-uitkomst en reacties uit de Duitse politiek. Aansluitend gaat Kwesties (NTR) nog even door op de uitslag en hoe nu verder.


De naderende Duitse verkiezingen zijn voor Bureau Buitenland (VPRO) reden voor een vierdelige podcast over onze oosterburen. In Der Bundescast bespreekt Duits politicus Otto Fricke met presentator Chris Kijne - en wekelijks een 'special guest' - vier actuele thema's: de naderende verkiezingen, het rijke zuiden, innovatie en hun omgang met vluchtelingen. De podcast is te beluisteren via http://www.nporadio1.nl/podcasts/der-bundescast en via iTunes en Stitcher.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.