Jump to content

Vanaf maandag 23 juli zendt Radio Veronica de Album Top 750 opnieuw uit.

Sign in to follow this  
de redactie

572 views

In april van dit jaar stemden de luisteraars massaal op hun favoriete albums. ‘Ten’ van Pearl Jam behaalde de nummer 1 positie. Ook albums van U2, Queen, Coldplay en de Nederlandse band Kensington zijn terug te vinden in de albumlijst.
 

De top 5 van de Album Top 750

 1. Pearl Jam – Ten
 2. U2 – The Joshua Tree
 3. Coldplay – A Rush Of Blood To The Head
 4. Queen – A Night At The Opera
 5. Kensington -  Rivals
   

De meest genoteerde Nederlandse artiest in de Album Top 750 is Anouk. Er staan maar liefst 12 albums van de zangeres in de lijst. Bløf is met tien noteringen de succesvolste Nederlandse band én Nederlandstalige act. Kensington mag zich de hoogst genoteerde Nederlandse act noemen, want het album ‘Rivals’ behaalde de vijfde positie in de Radio Veronica Album Top 750.
 

‘Songs Of Experience’ van U2 (positie 718) verscheen op 1 december 2017 en is het nieuwste album in de lijst. Andere recent uitgebrachte albums in de Album Top 750 zijn ‘Evolve’ van Imagine Dragons op positie 100, ‘Flicker’ van Nial Horan op positie 339, ‘Beautiful Trauma’ van P!nk op positie 342, ‘The Search Of Everything’ van John Mayer op positie 487 en ‘Broken Machine’ van Nothing But Thieves op positie 583.
 

De Radio Veronica Album Top 750 is van maandag 23 juli tot en met vrijdag 3 augustus elke werkdag tussen 09:00 en 22:00 uur te horen. In de avond- en nachturen tussen 22:00 en 02:00 uur worden de nummers van die dag herhaald. De ontknoping is vrijdag 3 augustus om 16:00 uur.

Sign in to follow this  


4 Comments


Recommended Comments

21 uur geleden zei Rene Verstraten:

Joepie, nog meer van hetzelfde. Dat station heeft voor mij echt volledig afgedaan.

En voor steeds meer luisteraars, getuige de luistercijfers.

Die naam doet toch denken aan een succesvol radio verleden? We zien nu dat de oldies stations, gericht op een ouder publiek, het allemaal goed doen en stijgen, hoeveel bord voor je plat commerciele kop moet je dan niet hebben om met die gegevens niet wat te doen.

Bang voor kannibalisme met R 10? Gaat toch om totaal aandeel van de groep.

Bang voor de adverteerder die geen oud wil? De adverteerder kan ook niets met jonger op de radio want die groep luistert steeds minder. Tja, je zal iets met die adverteerder moeten - radio is de beste en voordeligste manier om ze te bereiken, gewoon met spotreclame. Moet je wel de juiste verkopers hebben.

 

Of zouden ze nog steeds geloven in die research methoden naar luistergedrag, zodat iedereen op hetzelfde uitkomt? Korte playlist en alleen hele grote hits etc.

 • Like 1

Share this comment


Link to comment

Alsof ik het aanvoelde, maar daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn.

Weer flink gezakt in de luistercijfers, ingehaald door 100%NL

Share this comment


Link to comment

Die Giel die met veel bombarie vertrok naar Veronica. Nou dat heeft geholpen !

 

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Blog reacties

  • Ik luisterde in Doetinchem, en dat is maar en klein stukkie verderop tov Zevenaar. De ontvangst van Veronica 192 was zwak tot matig, (vanwege zandgronden en Veluwe schaduw) alleen goede (transistor)radioos konden het aan. En als je een lange antenne aan je buizenradio knoopte. Rijdende naar het westen kwam 192 na Arnhem behoorlijk goed door, de ontvangst ging bijna met een sprong omhoog.   RNI 220 was een stuk beter. Zelfs op een zakradio goed te ontvangen, wat met 192 niet lukte.
  • Beste Robin Er staat duidelijk vermeld dat het zijn eigen beleving was en niet mijn mening. Zoals jij dus ook je mening hebt. 1971 heeft betrekking op het eerste deel van de column, mijn stuk over het gepubliceerde rapport  
  • "Ik heb Herbert Visser bereid gevonden zijn ervaringen van destijds eens aan het papier toe te vertrouwen en hij kwam met de volgende eigen belevingen van destijds en heden ten dage."   -Destijds gaat volgens mij  niet over 1971 maar over 1974 dus dat is moeilijk vergelijken met Veronica b.v. op een heel andere frequentie.-   "Radio Noordzee draaide op zo’n 20 kilowatt en bij Radio Veronica kwam er hooguit een halve kilowatt uit de antenne (Veronica stopte zo’n 7 a 8 kilowatt
  • Of: weer, opnieuw, ten tweede male. Zoals eenmaal, andermaal, verkocht. Maar ik vind andermaal uitstekend passen in de stukjes van Hans, let wel mijn persoonlijke mening.   Rob V.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.