Spring naar bijdragen

SLAM! dj Tom van der Weerd blind door het leven


de redactie

3174 weergaven

SLAM! dj Tom van der Weerd gaat vanaf vanavond voor 72 uur blind door het leven. De jock werd in het radioprogramma Club Ondersteboven door collega Bram Krikke uitgedaagd. Hij verkoos blind boven doof. Middels een speciale bril wordt Tom geblindeerd en gaat hij ervaren hoe het is om helemaal niks meer te kunnen zien. Via zo’n challenge maakt Club Ondersteboven maatschappelijke onderwerpen op een laagdrempelige manier, en tevens voor een groot publiek, bespreekbaar.

 

Eén jaar
“Ons programma bestaat nu iets langer dan één jaar. We gaan goed, ons programma is zelfs genomineerd voor een Gouden RadioRing! We spreken met Club Ondersteboven iedere dag een groot en vooral jong publiek aan. Toen Bram mij voor het blok zette met deze challenge moest ik natuurlijk wel even slikken. Ik ken niemand om mij heen die blind óf doof is. Omdat het –ook voor mij- bijna een soort vanzelfsprekendheid is dat je alles maar kunt zien en horen, vind ik het juist goed om zelf te ondervinden hoe het leven er vanuit een ander perspectief uitziet. Nog toffer om dit te kunnen delen met de luisteraars van Club Ondersteboven”, vertelt de binnenkort blinde Tom van der Weerd. Hij vervolgt; “Ik zie het als een unieke kans om –naast het dagelijkse gelul- ook maatschappelijke issues bespreekbaar te maken. Dit doen we natuurlijk wel op een manier zoals het publiek van ons gewend is; met een rebels randje en in een taal die iedereen begrijpt.”.


YouTube
Uiteraard krijgt de jock wel de nodige steun van zijn sidekick Bram Krikke en producer Ruben van der Laan. “Er moet wel gewoon iedere dag radio gemaakt worden, dus we moeten in elk geval zorgen dat Tom veilig en op tijd op zijn werk komt”, vertelt Ruben. Hij zal Tom begeleiden in dit blinde avontuur en tevens achtervolgen met een camera om de challenge op beeld vast te leggen.

 
Zelf ziet Tom ook wat uitdagingen in de donkere dagen: “Natuurlijk ga ik gegarandeerd tegen ongemakken aanlopen. Kleding uitkiezen bijvoorbeeld, ik ben benieuwd in wat voor kleurenspektakel ik straks de straat overga. Maar ik maak bijvoorbeeld ook graag uitgebreide ontbijtjes, dus het bedienen van de oven en mijn eten eruit krijgen zonder brandblaren, dat wordt zeker een probleem. Al durf ik te wedden dat ik blind weet hoe mijn sapcentrifuge werkt!”.

 

 


Vier nominaties Gouden RadioRing Gala 
Het radioprogramma Club Ondersteboven is genomineerd voor de Gouden RadioRing. Ook is dj Bram Krikke samen met Edwin Evers en Wilfred Genee genomineerd in de categorie Beste Radioman 2018.
Al eerder werd de naam van Bram Krikke genoemd in het rijtje van Aanstormend Talent Award én is SLAM! kanshebber in de categorie Beste Zender. Hiermee is SLAM! in totaal vier keer genomineerd voor het jaarlijkse RadioRing Gala. 31 januari worden de prijswinnaars tijdens het gala bekend gemaakt.

 

 

 

Afbeelding: Tom van der Weerd en Bram Krikke (foto SLAM!)

3 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.