Jump to content

Concertbezoeker wil gemiddeld €75,- uitgeven aan concertkaartje

Sign in to follow this  
de redactie

412 views

Meer dan de helft van de Nederlanders (57%) bezoekt wel eens een concert en wil daar ook voor in de buidel tasten. Gemiddeld is een concertbezoeker bereid om € 75,- te betalen voor een concertkaartje van een internationale band of artiest en voor een artiest van eigen bodem wil men gemiddeld € 51,- uitgeven. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Sky Radio in samenwerking met marktonderzoeksbureau MWM2.

 
Echte fans maken graag een investering om hun idool te zien optreden. Naast de kosten voor een toegangskaartje zijn zij tevens bereid om voor de aanvullende kosten (zoals reiskosten en een eventuele overnachting) nog eens € 102,- uit te geven. Een flinke meerderheid van de fans (63%) wil voor een optreden zelfs naar het buitenland reizen. Vooral mannelijke fans zien een tripje naar een ander land wel zitten (73%).

 
De totale kosten voor een concertbezoek lopen al snel richting een paar honderd euro en aangezien de meeste Nederlanders met hun partner een concert bezoeken (52%) kan dit per huishouden flink in de kosten lopen. Fans die nog nooit naar een concert van hun idool zijn geweest, geven dan ook als voornaamste reden (23%) dat ze het te duur vinden. Sky Radio speelt hier graag op in met Superstar Cash, een spel waarbij luisteraars iedere werkdag drie keer kans maken op € 1.000,-. Hiermee is een concertkaartje voor iedereen binnen handbereik.
 

Superstar Cash
Vanaf vandaag staat Sky Radio tot eind oktober in het teken van Superstar Cash, een spel waarbij luisteraars van maandag tot en met vrijdag drie keer per dag kans maken op € 1.000,-. Iedere werkdag staat er een Superstar centraal, zoals Ed Sheeran, P!nk of Shawn Mendes. Als luisteraars tussen 09:00-10:00, 10:00-11:00 en 13:00-14:00 uur een hit van deze artiest horen, maken zij direct kans op € 1.000,- door in de Sky-app op de Sky-button te drukken.

 
Onderzoek onder Nederlanders (16 jaar en ouder) – in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2. 524 respondenten – representatief voor de Nederlandse bevolking.

Sign in to follow this  


4 Comments


Recommended Comments

Vreemd, ik heb honderden concerten bezocht maar nog nooit 75,- of meer uitgegeven voor één band en zou dat ook niet willen. Ik geloof dat Sigur Rós me eens rond de 60 kostte en dat vond ik al ruim te veel eigenlijk, was een uitzondering.

 

Ik geloof er helemaal niets van dat dit representatief is voor de Nederlandse bevolking. Eerder representatief voor dat deel van de Nederlandse bevolking dat sowieso al concerten van mega acts in grote stadions bezoekt.

  • Like 1

Share this comment


Link to comment

Wilde de gemiddelde luisteraar maar 75 eenmalig uitgeven aan een fatsoenlijk radiostation.

Slechts 10.000 potentiele luisteraars nodig en je hebt al 3/4 miljoen.

Share this comment


Link to comment

Ik betaal voor concerten meestal tussen de 20 en 40 euro. De bedragen die hierboven worden genoemd, worden alleen betaald voor de 'wereldsterren' van nu en vroeger die optreden in enorm grote zalen als de Ziggo Dome en dergelijke.

 

Maar goed, de artiesten waar ik graag naartoe ga, hoor je niet op Sky Radio.

Edited by Will Stevens

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

netcup.de×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.