Jump to content

‘As’ van George Michael & Mary J. Blige beste cover aller tijden

Sign in to follow this  
de redactie

382 views

‘As’ van George Michael & Mary J. Blige is verkozen tot de ‘Beste Cover Aller Tijden’. Het duet uit 1999 kreeg van de luisteraars van Radio 10 de meeste stemmen in de zoektocht naar de beste cover. De wereldhit is een coverversie van Stevie Wonder uit 1977 en staat op het legendarische album 'Songs in the Key of Life'. Het origineel heeft in Nederland nooit in de hitparade gestaan, maar de cover van George Michael & Mary J. Blige was daarentegen wel populair in ons land. 'As' staat bovenaan in de ‘Cover Top 110’ die zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 19.00 uur te horen is bij Radio 10.


‘Knockin’ On Heavens Door’ van Guns ’N Roses en ‘I Will Always Love You’ van Whitney Houston zijn ook populaire covers onder de luisteraars. Zij grepen net naast de titel, maar zijn wel goed voor een tweede en derde plaats in de ‘Cover Top 110’. De hoogste Nederlandstalige cover in de hitlijst is ‘Zoutelande’ van Bløf & Geike Arnaert op positie 6. Ook Marco Borsato doet het goed in de ‘Cover Top 110’. Hij heeft vier noteringen op zijn naam staan, waaronder 'Waarom Nou Jij' op positie 46 en 'Dromen Zijn Bedrog' op positie 97.


Top 3:

  1. As – George Michael & Mary J. Blige (origineel van Stevie Wonder)
  2. Knockin’ On Heavens Door – Guns ‘N Roses (origineel van Bob Dylan)
  3. I Will Always Love You – Whitney Houston (origineel van Dolly Parton)
     

Beste Cover Aller Tijden
Radio 10 stond de afgelopen week stil bij de beste covers uit de popgeschiedenis en ging samen met haar luisteraars op zoek naar de beste cover aller tijden. Hierbij werden bekende, maar voor sommigen ook minder bekende covers gedraaid en besproken. Luisteraars konden hun stem voor hun favoriete cover uitbrengen via de website en de Radio 10-app.


De ‘Cover Top 110’ is zaterdag 26 oktober van 10:00 tot 19:00 uur te horen bij Radio 10. 

 

Afbeelding: George Michael

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.