Jump to content

Radio 10 luidt de zomer in met ‘Zomer Top 250’ 


de redactie

1226 views

‘Club Tropicana’ van Wham! (1983) is ook deze zomer weer goed voor het ultieme zomergevoel. De zomerhit van het Britse popduo is nog altijd razend populair onder de luisteraars en daarom staat de zomerse meezinger dit jaar op nummer één in de ‘Zomer Top 250’ van Radio 10. De Vengaboys met ‘We’re Going To Ibiza’ en Luis Fonsi met ‘Despacito’ maken de top drie van de zomerse hitlijst compleet. De ‘Zomer Top 250’ is op 18 en 19 juni te horen bij de zender met de grootste hits aller tijden om luisteraars alvast in de zomerstemming te brengen voor de zomer die officieel op zondag 21 juni begint. 


De Top 10:

 1. Wham! - Club Tropicana
 2. Vengaboys - We’re Going To Ibiza
 3. Luis Fonsi - Despacito
 4. Kaoma - Lambada
 5. Katrina & The Waves - Walking On Sunshine
 6. Underdog Project - Summerjam 2003
 7. Bryan Adams - Summer Of ‘69
 8. DJ Jazzy Jeff & Fresh Prince -  Summertime
 9. Shawn Mendes & Camila Cabello -  Senorita
 10. ABBA - Summernight City

Binnen- en buitenlands product
De ‘Zomer Top 250’ heeft twintig Nederlandse producties, waaronder 2 Brothers On The 4th Floor, T-Spoon, Marco Borsato, Nielson, André Hazes en André van Duin. De Zeeuwse band BLØF is de hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de hitlijst. Het nummer ‘Zoutelande’ staat op nummer dertien. Ook populair zijn Acda & de Munnik met ‘Het Regent Zonnestralen’ op positie achttien en Armin van Buuren met ‘Sunny Days’ op positie 21. Gipsy Kings is met vier noteringen de meest genoteerde artiest in de ‘Zomer Top 250’, met onder andere ‘Volare’ op positie 59 en ‘Bamboleo’ op 107.


Oud en nieuw
De noteringen die het langst geleden zijn uitgebracht staan op naam van de Beach Boys (‘Surfin’U.S.A’ op positie 61) en Cliff Richard (‘Summer Holiday’ op positie 104), allebei afkomstig uit 1963. De nieuwste hits in de zomerse hitlijst komen uit 2019 en zijn onder andere ‘Senorita’ van Shawn Mendes & Camila Cabello op positie negen, ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato op positie 65, ‘Don’t Call Me Up’ van Mabel op positie 88 en Loca’ van Alvaro Soler op 108.


De Zomer Top 250 is donderdag 18 juni en vrijdag 19 juni te horen bij Radio 10. De ontknoping van de hitlijst vindt plaats op 19 juni rond 16:00 uur.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.