Jump to content

Derde Groot Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1


de redactie

321 views

Op zaterdag 7 november a.s. presenteert NPO Radio 1 voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal met als gastheer De Taalstaat-presentator Frits Spits. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor dat opnieuw is geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls. 


Het evenement wordt dit jaar gepresenteerd vanuit de NPO Radio 1 studio in Hilversum. Vanwege de corona-maatregelen is het niet mogelijk is om vanaf locatie uit te zenden. Tien prominenten nemen het via een speciale verbinding vanuit huis op tegen tien luisteraars van het KRO-NCRV programma De Taalstaat. Luisteraars kunnen thuis meeschrijven.


De prominenten die aan deze editie mee zullen doen zijn radiopresentator Jurgen van den Berg, programmamaker Catherine Keyl, schrijver Koos Meinderts, schrijver Thomas Olde Heuvelt, politica Sylvana Simons, columnist Sheila Sitalsing, cabaretier Ronald Snijders, cartoonist Jean-Marc van Tol, schrijfster Manon Uphoff en radio-dj Domien Verschuuren.


Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van dit roerige jaar, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Een team van Onze Taal kijkt de dictees na.


Presentator Frits Spits: “Ik ben erg blij dat het dictee in deze vorm door kan gaan. We merken dat mensen graag meedoen en juist in deze tijd is die behoefte misschien wel groter. Ik roep alle luisteraars op om thuis mee te schrijven.”


Vorig jaar werd het dictee gewonnen door Niels de Jonge uit Leek die zes fouten maakte. Kinderboekenschrijver Gideon Samson was de beste bij de prominenten. NPO Radio 1 organiseert het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met De Taalstaat (KRO-NCRV), het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. 


De Taalstaat: zaterdag 7 november van 11:00 tot 13:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.

 

Afbeelding: Frits Spits (foto KRO-NCRV / Stijn Ghijsen)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...