Spring naar bijdragen

500ste uitzending De Perstribune met Maria Henneman en Roxane Knetemann


de redactie

971 weergaven

Het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX is zondag voor de 500ste keer te horen op NPO Radio 1. In de jubileumuitzending zijn oud-journaalverslaggever Maria Henneman en oud-wielrenner Roxane Knetemann te gast om te praten over respectievelijk de verkiezingsstrijd en de opening van het wielerseizoen.


Maria Henneman, de mediagast in het eerste uur, van 12.00 tot 13.00 uur, is voormalig verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Ze was onder meer vijf jaar lang parlementair verslaggever. Ook was Henneman een aantal jaar hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma Netwerk. Rond de eeuwwisseling verruilde ze de journalistiek voor een ander vakgebied. Ze richtte haar eigen communicatiebureau op, waarmee ze adviezen geeft aan bedrijven, instellingen en overheden.


Roxane Knetemann, de sportgast in het tweede uur, van 13.00 tot 14.00 uur, is voormalig wielrenner én de dochter van Gerrie Knetemann, de vroeg overleden wielerlegende die komende week 70 jaar zou zijn geworden. Roxane Knetemann behaalde haar grootste successen vooral op de baan; ze werd onder meer Nederlands kampioen puntenkoers en koppelkoers. Op de weg was Knetemann lang de rechterhand van onder anderen Marianne Vos en Anna van der Breggen.


In De Perstribune signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen opvallende mediatrends uit heden en verleden.


Het media- en sportprogramma De Perstribune wordt sinds september 2010 uitgezonden op Radio 1. Het programma werd destijds nog gepresenteerd door Govert van Brakel. Tegenwoordig ontvangt presentator Margreet Reijntjes wekelijks twee prominente gasten uit de wereld van media en sport.


De 500ste Perstribune: zondag 28 februari 2021 van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 1.


Afbeelding: Margreet Reijntjes (foto Janita Sassen / MAX)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.