Spring naar bijdragen

Radiozenders NPO vieren Koningsdag 2021


de redactie

1023 weergaven

Uitgebreid verslag van het bezoek van de koning aan Eindhoven, een virtuele vrijmarkt, karaoke, een bijzondere verjaardag, live optredens en veel muziek van eigen bodem: de radiozenders van NPO vieren op dinsdag 27 april ieder op hun eigen manier Koningsdag 2021.


NPO Radio 1
Spraakmakers (van 09:30 tot 11:00 uur, KRO-NCRV) staat in het teken van een ‘ode aan het feest’; over het belang van feestvieren en het gemis aan feest en de (fysieke) nabijheid van andere mensen.
Daarna volgt NOS Koningsdag op 1 (van 11:00 tot 13:00 uur), gepresenteerd door Jort Kelder en Simone Weimans. Naast natuurlijk een uitgebreid verslag van het bezoek van de koning aan Eindhoven, maakt verslaggever Marc Robin Visser met rapper Fresku een alternatieve tour door dezelfde stad.
Van 13:00 tot 14:00 uur gaat De Nieuws BV (BNNVARA) terug in de tijd, honderd jaar om precies te zijn. Hoe vierde Nederland deze dag in de tijd van Koningin Wilhelmina, de tijd van de ‘roaring twenties’? Cultuurkenners en een historicus komen aan het woord over de cultuur van toen en er is een speciaal gemaakte jazz-vertolking van The Great Gatsby – de roman die de ‘roaring twenties’ zo goed wist te vatten.
 

NPO Radio 2
NPO Radio 2 staat dinsdag vanaf middernacht 24 uur in het teken van De Dag van de Nederlandse Popmuziek. Door de dag heen is er live muziek te horen van Nona, Alain Clark, Douwe Bob, Chef’Special, Blaudzun, Son Mieux en Wies, die optreden op een locatie met een koninklijk tintje: Paleis Het Loo in Apeldoorn.

 
NPO 3FM
NPO 3FM doopt vandaag de Jorien Karaokemachien om in de 3FM Karaokemachien: van 09:00 tot 19:00 uur kunnen luisteraars meezingen met Koningsdag-karaokeknallers en zo hun eigen Koningsdagfeestje bouwen. De karaoketeksten zijn in audio en beeld te volgen via 3fm.nl/live of de 3FM-app, net zoals normaal gesproken op vrijdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur op 3FM. Luisteraars die meedoen via de 3FM Zoom maken aan het einde van de dag kans om gekroond te worden tot de 3FM Karaoke Koning(in).

 
NPO Radio 4
Maatwerk (van 14:00 tot 16:00 uur, Omroep MAX) houdt op Koningsdag de Maatwerk Vrijmarkt. In de uitzending kunnen mensen muzikale zaken aanbieden waar ze graag iemand anders blij mee maken, zoals cd’s, bladmuziek of instrumenten. Presentator Sander Zwiep gaat op zoek naar belangstellenden en koppelt de partijen aan elkaar. Van de podcastserie Klassieke Mysteries (AVROTROS) verschijnt een speciale Koningsdagaflevering rond het Wilhelmus, zie Podcasts - NPO Radio 4.

 
NPO Radio 5
NPO Radio 5 draait de hele dag muziek van eigen bodem, van The Cats tot Miss Montreal, van Willeke Alberti tot Danny Vera. Ook viert radio-icoon Tineke de Nooij tussen 12:00 uur en 14:00 uur haar verjaardag tijdens een speciale uitzending van de TinekeShow (Omroep MAX). De NPO Radio 5-presentatrice wordt op dinsdag 27 april 80 jaar. The LSB Experience voorziet het verjaardagsfeestje van livemuziek.

 
NPO FunX
NPO FunX zendt van 12:00 tot 18:00 uur Made in Holland 100 uit, een Top 100 met uitsluitend Nederlands product. De toplijst komt tot stand via de social media kanalen van FunX. Tussen 18.00 en 19.00 uur gooit huis-dj Lucky Jones de volledige lijst in de Made in Holland Mix. Ook worden FunX-luisteraars uitgedaagd hun favoriete tracks te herkennen zoals zij ze nog nooit eerder gehoord hebben: gespeeld op een draaiorgel.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.