Spring naar bijdragen

Gerard Ekdom en Guus Meeuwis onthullen ‘Top 4000’, Guus Meeuwis ontvangt ‘Top 4000 Oeuvre Award’


de redactie

1422 weergaven

Met 184 noteringen is Guus Meeuwis al 17 edities één van de hofleveranciers van de ‘Top 4000’ op Radio 10. Daarom ontving hij vanochtend tijdens ‘Ekdom in de Morgen’ uit handen van Gerard Ekdom de ‘Top 4000 Oeuvre Award’. Ook dit jaar hebben luisteraars massaal gestemd en is de zanger met maar liefst 10 nummers terug te vinden in de grootste hitlijst aller tijden. ‘Geef Mij Je Angst’ staat het hoogst genoteerd, op plek 179. De complete hitlijst werd vanochtend op ludieke wijze onthuld door Radio 10-dj Gerard Ekdom en Guus Meeuwis. De ‘Top 4000’ gaat zaterdag 4 december om 10.00 uur van start op Radio 10.
Radio 10-dj Gerard Ekdom: “Sinds de start van de Top 4000 is er traditioneel veel op de muziek van Guus Meeuwis gestemd. Hij zit duidelijk in de harten van de Radio 10-luisteraars en daarom verdient hij deze 'Top 4000 Oeuvre Award'.”
  
Guus Meeuwis: “Het is natuurlijk altijd leuk als luisteraars je muziek weten te waarderen en op je liedjes stemmen wanneer ze hun favorieten doorgeven. De afgelopen jaren stond ik blijkbaar al 174 keer in de lijst en dit jaar komen daar gewoon weer 10 noteringen bij, waanzinnig! We zijn bezig met oude liedjes van ons en dat is soms echt een trip down memory lane, deze prijs past daarbij. Ik ben er echt heel blij mee.”
 
De ‘Top 4000’ is de grootste hitlijst van Nederland. Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat er in. Gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben ook veel invloed gehad op de lijst. Zo maakte de Golden Earring begin dit jaar bekend te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans. Luisteraars van Radio 10 hebben dit jaar extra vaak op nummers van de band gestemd. Wisten ze vorig jaar nog maar één keer in de Top 100 van de lijst voor te komen, dit jaar staan er drie nummers in de Top 100. ‘Radar Love’ blijft het populairste nummer van de band en stijgt van plek 31 naar plek 8.
Ook Procol Harum’s ‘A Whiter Shade of Pale’ heeft veel extra stemmen gekregen dit jaar en stijgt ruim 200 plaatsen naar nummer 27. Het nummer werd op de dag van de uitvaart van Peter R. de Vries op vrijwel alle landelijke radiostations gedraaid.


Top 10 Top 4000 – editie 2021

  1. Queen – Bohemian Rhapsody
  2. Danny Vera – Roller Coaster
  3. Eagles – Hotel California
  4. Led Zeppelin – Stairway to Heaven
  5. Billy Joel – Piano Man
  6. Guns N’ Roses – November Rain
  7. Toto - Africa
  8. Golden Earring – Radar Love
  9. Michael Jackson – Billie Jean
  10. Prince – Purple Rain

 
De ‘Top 4000’ gaat zaterdag 4 december om 10:00 uur van start en is daarna dagelijks tussen 06:00 en 24:00 uur te horen op Radio 10. De ontknoping is vrijdag 23 december iets voor 19:00 uur te horen tijdens ‘Somertijd’.


Afbeelding: Guus Meeuwis en Gerard Ekdom (foto Radio 10 / Ben Houdijk)

Guus-Meeuwis-en-Gerard-Ekdom-credits-Radio-10-Ben-Houdijk-.jpg

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.