Spring naar bijdragen

Rosa Wierda nieuwe presentator op NPO Radio 1 van ‘De wereld van BNNVARA’.


de redactie

966 weergaven

Met ingang van het nieuwe jaar presenteert Rosa Wierda het wekelijkse NPO Radio 1-programma ‘De Wereld van BNNVARA’. Zij volgt daarmee Mai Verbij op, die voor BNNVARA de middagshow op NPO 3FM in het weekend gaat presenteren. In ‘De Wereld van BNNVARA’, iedere zondag te beluisteren van 01:00 tot 03:00 uur, spreekt Rosa wekelijks met Nederlanders die in het buitenland wonen. Zij reageren op de actualiteit in eigen land en in Nederland, en bieden zo een levendig inkijkje in de overeenkomsten en verschillen tussen hun moederland en hun nieuwe vaderland.


Rosa Wierda: ‘Er gaat voor mij niks boven nachtradio. Dat is hét moment om met bijzondere mensen de diepte in te gaan en de prachtigste verhalen te vertellen. Dat is de magie van radio. Daarom vind ik ‘De Wereld van BNNVARA’ zo fantastisch, in het holst van de nacht maak je een wereldreis en word ik iedere keer weer verrast door een nieuw verhaal.’


Rosa Wierda begon in 2018 bij de BNNVARA Academy. Momenteel is ze redacteur bij de nachtradio van BNNVARA op NPO Radio 1 (de programma’s ‘De Wereld van BNNVARA’ en ‘De Nacht van BNNVARA’). Eerder was Rosa o.a. redacteur, sidekick en producer bij de radioprogramma’s in de vroege ochtend op NPO Radio 2.


Afbeelding: Rosa Wierda (foto BNNVARA)

2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Ik heb het gehoord maar ze moet leren mensen te laten uitpraten. Vooral als er vertraging inzit als ze met het andere deel van  de wereld belt.

Link naar opmerking

Ik was een vaste luisteraar van Eus en luisterde dan automatisch verder. Vannacht heb ik snel overgeschakeld naar BNR. Volgende week geef ik Rosa een kans..

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.