Jump to content

Goldband de grote winnaar 3FM Awards 2023


de redactie

963 views

Tijdens de achttiende editie van de 3FM Awards zijn de popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten uitgereikt in Poppodium PAARD in Den Haag. Er is in de afgelopen weken massaal gestemd door het Nederlandse publiek en Goldband is als grote winnaar uit de bus gekomen. De Haagse band gaat met drie awards naar huis, vorig jaar waren dat er nog twee. De bandleden werd bekroond met een prijs voor Beste Groep en Beste Song. Zangeres Maan won met Goldband de award voor Beste Samenwerking. Ook Joost, S10, Prins S. en de Geit en Claude mochten een 3FM Award in ontvangst nemen. De Schaal van Rigter ging dit jaar naar Son Mieux met hun nummer 'Multicolor'.


Alle winnaars op een rij:

  • Beste Album: S10 – 'Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt'
  • Beste Artiest: Joost
  • Beste Groep: Goldband
  • Beste Samenwerking: Maan ft Goldband - 'Stiekem'
  • Beste Song: Goldband - 'Noodgeval'
  • Beste Nieuwkomer: Claude
  • Beste Indie Act: Prins S. en de Geit

Eerder deze week verraste RONDÉ de bandleden van Son Mieux met de Schaal van Rigter, dé 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op NPO 3FM van het afgelopen jaar. De band ontving de prijs voor het nummer 'Multicolor'. 


3FM Talents Wodan Boys en Claude
3FM zet zich al jaren in om nieuw talent te ontdekken en een podium te bieden aan het Nederlandse publiek. Tijdens de 3FM Awards vielen veel oud 3FM Talents in de prijzen. Zo waren S10, Goldband en Son Mieux de afgelopen jaren 3FM Talent. Prins S. en de Geit, de winnaar van Beste Indie Act, maakt op dit moment onderdeel uit van het talententraject van 3FM.


Tijdens de 3FM Awards werden twee acts tot nieuwe 3FM Talent benoemd. 3FM-dj's Barend van Deelen en Nellie Benner maakte bekend dat de Wodan Boys uit Den Haag nieuw 3FM Talent zijn. Als 3FM Talent wordt hun muziek veelvuldig gedraaid op 3FM en komt de band regelmatig langs in de studio. Via de programma's en op de 3FM online- en social-kanalen leer je de 3FM Talent-acts nog beter kennen. De band pronkte in januari al in 'De 10 van 2023', de lijst van 3FM met acts om het hele jaar in de gaten te houden. Hun track 'Bells' staat al weken op de 3FM-playlist en een nieuwe single is onderweg. Voor wie de Wodan Boys nu echt live wil gaan zien: deze zomer staan ze op Paaspop, Dauwpop, Best Kept Secret, Vestrock en Appelpop. 


Naast de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer werd ook Claude verrast met de benoeming tot 3FM Talent. Zijn monsterhit 'Ladada' was al in vroeg stadium bij 3FM te horen en tijdens de 3FM Awards speelde hij zijn nieuwe single 'Layla', die op volgende week officieel zal verschijnen. Veel mensen kennen Claude van 'Ladada', de komende tijd zet 3FM hem in de schijnwerpers om Claude als artiest beter te leren kennen. Ook Claude zal veelvuldig te horen zijn op 3FM en als gast voorbijkomen in de radioprogramma's. Als kers op de taart is Claude het voorprogramma voor Stromae in de Ziggo Dome. 


3FM volgt Claude en de Wodan Boys de komende tijd op de voet.


Over 3FM Awards 
De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. Dit jaar is de achttiende editie van de awardshow, die sinds 2005 bestaat. Luisteraars bepalen de winnaars van de awards in de volgende categorieën: Beste Artiest, Beste Groep, Beste Song, Beste Album, Beste Indie Act, Beste Samenwerking en Beste Nieuwkomer. Daarnaast reikt 3FM ook de Schaal van Rigter uit. De uitreiking van de 3FM Awards was op donderdag 23 maart in poppodium PAARD in Den Haag. Ga voor meer informatie naar 3FM.nl/awards.


Afbeelding: Winnaars 3FM Awards 2023 (foto NPO 3FM/Ben Houdijk)

3 Comments


Recommended Comments

Ik vermoed dat hier ook een giga kloof bestaat tussen lands delen 😁

Neem bv deze band uit Zwartemeer, the Heck, past niet bij de muziek kleur van H3.

Dus is er ook niet op te stemmen, en zo zijn er meer groepen.

Niets veranderd tov de jaren 70 denk ik dan.

 

Theo

Link to comment
9 uur geleden zei radio tpot:

Ik vermoed dat hier ook een giga kloof bestaat tussen lands delen 😁

Neem bv deze band uit Zwartemeer, the Heck, past niet bij de muziek kleur van H3.

Dus is er ook niet op te stemmen, en zo zijn er meer groepen.

Niets veranderd tov de jaren 70 denk ik dan.

 

Theo

Werk aan de winkel voor de BBB! 😉

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.