Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Luistercijfers week 18: NPO Radio 2 behoudt de toppositie, Sky Radio en Radio Veronica leveren in


de redactie

417 views

In week 18 van 2023 blijft NPO Radio 2 de koploper in de Nederlandse radiowereld, maar Qmusic maakt indruk met een sterke stijging in de luistercijfers mede dankzij de 80's Top 500. Volgens recente gegevens behaalde NPO Radio 2 een marktaandeel van 14,5%, iets lager dan de 14,7% van de vorige week. Ondertussen zag Qmusic zijn marktaandeel stijgen naar 11,8%, vergeleken met 11,5% in de voorgaande week.


Op de derde plaats vinden we Radio 10 met een marktaandeel van 10,7%. Hoewel het station een lichte daling kende ten opzichte van de vorige week (11,2%), blijft het een populaire keuze onder radioluisteraars. NPO Radio 1 staat op de vierde plaats met een marktaandeel van 8,6%, een bescheiden stijging ten opzichte van de voorgaande week (8,28%).

Op de vijfde plaats vinden we Radio 538 met een marktaandeel van 8,5%. Hoewel het station een kleine stijging laat zien ten opzichte van de voorgaande week (7,95%), blijft het de uitdaging voelen van zijn concurrenten.

 

De luistercijfers van week 18 onthullen echter niet alleen succesverhalen. Zowel Sky Radio als Radio Veronica hebben aanzienlijke dalingen ervaren. Sky Radio zag zijn marktaandeel dalen van 8,1% naar 7,4%, terwijl Radio Veronica afgleed van 4,2% naar 3,5%.

NMO_Luisteronderzoek_lijstWeek15tm18.thumb.jpg.8910cc01dfe65cf6df1829b75ff9eb82.jpg

1 Comment


Recommended Comments

Beetje vreemde analyse. Het marktaandeel van Q Music ging 0, 3 procent omhoog. Dat wordt hierboven een 'sterke stijging' genoemd. Radio 538 ging 0,6 procent omhoog, maar dat wordt dan juist weer een 'kleine stijging' genoemd. Dat is toch onlogisch? Zeker omdat 538 in de week ervoor ook al met 1,2 procent gestegen was.

 

NIet dat die schommelingen van week tot week zo heel interessant zijn. De gemiddeldes op de langere termijn zijn veelzeggender.

  • reaction_title_1 3
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.