Spring naar bijdragen

Qmusic noteert monsterscore voor Foute 1500: 30% marktaandeel en 3,9 miljoen luisteraars


de redactie

300 weergaven

Foute muziek is onverminderd populair, zo tonen ook de laatste luistercijfers. In de week waarin Qmusic de Foute 1500 uitzond noteert het radiostation een monsterscore van 30,0% marktaandeel in de commerciële doelgroep 20-49 jaar. Ook had Qmusic een gigantisch weekbereik van 3,9 miljoen luisteraars. Bovendien verzilvert de zender voor het eerst sinds de start van het nieuwe onderzoek het marktleiderschap in de doelgroep 13+. 


Sinds begin dit jaar worden weekcijfers gemeten in het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Het is nog niet eerder voorgekomen dat een zender een marktaandeel van 30,0% behaalde. In de brede doelgroep 13+ neemt Qmusic deze week het marktleiderschap over van NPO Radio 2. De score is daar 15,8% ten opzichte van 14,2% voor NPO Radio 2. Radio 10 volgt op afstand met 9,0% marktaandeel. 


Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic: "Traditioneel gezien scoren de Foute Maand en de Foute 1500 altijd al waanzinnig goed, maar dit jaar overtreft alles. We zijn supertrots dat we zoveel luisteraars hebben vermaakt tijdens de grootste feestweek van het jaar op de radio." 


Qmusic is in 2005 opgericht als feelgoodzender en is in de afgelopen 18 jaar uitgegroeid van nieuwe speler op de markt, tot consistente marktleider in de commerciële doelgroep. Met de propositie om de luisteraar altijd centraal te stellen heeft het station een unieke plek weten te bemachtigen in het Nederlandse radiolandschap. Naast populaire programma’s zoals Mattie & Marieke, de middagshow met Domien Verschuuren en de Top 40, is Qmusic ook bekend om het radiospel Het Geluid, de Q-escape room, Het Foute Uur en de bijbehorende Foute Party. Qmusic is onderdeel van DPG Media.

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.