Spring naar bijdragen

Pommelien Thijs wint Zomerhit 2023 met ‘Erop of eronder’


de redactie

471 weergaven

‘Erop of eronder’ is door het Vlaamse publiek verkozen tot dé hit van de zomer van 2023. De 22-jarige Pommelien Thijs ontving de Zomerhit-trofee tijdens de grote liveshow op VRT 1, Radio2 en VRT MAX. Tienduizenden mensen kwamen meezingen en hun idolen toejuichen in Blankenberge.


Tien toppers streden in de finale een spannende strijd. Al dagen werd er gespeculeerd welke artiest met de felbegeerde Zomerhit-trofee naar huis zou gaan, maar niemand kon het écht voorspellen. Welk nummer gekroond werd tot populairste zomerdeuntje, lag in handen van het publiek. Door te stemmen via VRT MAX kon jij mee bepalen wie Zomerhit 2023 won. Pas wanneer de deurwaarder elke stem geteld had, was de winnaar bekend.


Pommelien Thijs zette haar eerste stappen in de media toen ze nog maar negen was. Haar grote doorbraak kwam er met de rol van Caro in #LikeMe. Al snel scoorde ze ook al solozangeres, met hits als ‘Nu wij niet meer praten’, ‘Meisjes van honing’ en ‘Ongewoon’. Begin dit jaar won Pommelien drie MIA's, in de categorieën Doorbraak, Solo vrouw en Hit van het jaar 2022. In mei 2023 pakte VRT MAX uit de met de fictiereeks Knokke Off, waarin Pommelien de hoofdrol vertolkte. De serie werd een enorm succes. Tijdens de zomer moesten concertorganisatoren extra maatregelen nemen omdat Pommelien enorme massa’s fans op de been bracht. De zangeres en actrice rijgt dus het ene succes aan het andere, met als climax het scoren van dé Zomerhit van 2023.


Pommelien Thijs: “Ongelooflijk merci allemaal! Dit is waanzin. Ik heb ongelooflijk lieve en enthousiaste fans. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dank jullie wel!”


Zes weken lang muziek
Op vrijdag 7 juli kregen twintig zomersingles een nominatie voor Zomerhit. Tijdens vijf televisieshows op VRT 1, lieten presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader de artiesten hun nummer volop in de kijker zetten. Ook Radio2 vatte de hele periode post aan zee en kreeg, naast de genomineerden, ook tientallen andere artiesten op bezoek. Via een grote stemming op VRT MAX koos het publiek uit de twintig genomineerden tien finalisten. Die waren bekend op zondag 13 augustus, waarna er verder kon gestemd worden.


De finale van Zomerhit 2023 werd op zaterdag 19 augustus live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en was ook integraal te beluisteren op Radio2. Alle Zomerhit-show zijn te herbekijken op VRT MAX, samen met de Zomerhit Confessions en nog heel wat andere leuke video’s. Op de sociale media van VRT 1, Radio2 en VRT MAX nam Zita Wauters je mee achter de schermen.


Felbegeerde erkenning
Elke artiest droomt ervan om dé Zomerhit te scoren. Dat is een grote waardering, want het is het publiek dat de winnaar bepaalt. De finalisten hoopten dus allemaal om de trofee in handen te krijgen. Dit waren de tien kanshebbers, in alfabetische volgorde.

  • Aaron Blommaert – Zonde
  • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
  • Berre – Kissing Strangers
  • Camille – Rihanna
  • Gustaph – Because of You
  • Maksim – Onder invloed
  • Metejoor – Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
  • Pommelien Thijs – Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

Naast de genomineerden, waren er ook optredens van Willy Sommers en Helmut Lotti. Willy zong een zomerse medley van ‘Naar de zee’ (waarmee hij in 1981 Zomerhit won) en ‘Laat de zon in je hart’. Helmut gaat deze zomer door het leven als Hellmut en stelde zijn nieuwe single ‘I Was Made for Loving You’ voor. Bart Peeters en Gloria Monserez, die binnenkort samen De droomfabriek presenteren, overhandigden de trofee aan de winnaar. Zo konden zij alvast een eerste droom in vervulling laten gaan.


Welkom in Blankenberge
Ook dit jaar sloegen VRT 1, Radio2 en VRT MAX de handen in elkaar om van Zomerhit een groots muziekfeest te maken. Zes weken lang vond Zomerhit een thuis in Blankenberge. Het podium van VRT 1 kreeg een plek naast de vuurtoren en Radio2 vatte post aan de Belgium Pier. Publiek én artiesten waren laaiend enthousiast en genoten volop. Het mag duidelijk zijn: geen zomer zonder Zomerhit, met Blankenberge als perfecte gaststad.


Björn Prasse, burgemeester Blankenberge: “In het verleden werkten Blankenberge en VRT al regelmatig samen voor de finales van Zomerhit en dat smaakte naar meer. Daarom werd onze mooie badplaats dit jaar zes weken lang gaststad en ontvingen we met veel plezier honderden topartiesten uit binnen- en buitenland, samen met de vele duizenden enthousiaste toeschouwers. Dat de studio van Radio2 de hele zomer lang een plek kreeg aan de voet van onze iconische en vernieuwde Belgium Pier was de kers op de taart. De populairste badstad en de grootste familie vonden elkaar en zorgden voor heel wat beleving met onuitwisbare herinneringen voor onze inwoners én bezoekers. Blankenberge is dan ook erg tevreden over de uitstekende samenwerking met VRT.”

 

Zomerhit 2023: de finale, alle andere shows én nog heel wat andere leuke video’s zijn te bekijken op VRT MAX.

 

Afbeelding: Zomerhit 2023: winnares Pommelien Thijs (foto VRT/Stef Keynen)

  • Vind ik leuk 1
  • Treurig 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.