Jump to content

Xavier Taveirne presenteert vanaf januari 2024 nieuw consumentenprogramma op Radio2


de redactie

332 views

Vanaf maandag 8 januari 2024 presenteert Xavier Taveirne het nieuwe consumentenprogramma op Radio2, elke weekdag tussen 09:00 en 10:00 uur. Dat is meteen het begin van een breder VRT-verhaal. Xavier zal ook op VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken als consumentenexpert de Vlaming bijstaan. Consumentenbelangen behartigen behoort tot het DNA van de publieke omroep. Met dit nieuwe initiatief wil VRT elke Vlaming bereiken.


Xavier Taveirne: “Ik heb op de nieuwsdienst elke dag het nieuws mogen brengen. Alleen moet je dat nieuws vrijwel onmiddellijk loslaten. Maar daarna wordt het pas écht interessant: wat betekent dat nieuws voor mij? Hoe zal het mijn leven beïnvloeden? Kan ik mijn energierekening nog betalen? En hoe zit het met mijn lening? Mijn spaargeld? Mijn gezondheid? Er zijn heel veel vragen. En daar wil ik nu mee aan de slag. VRT wil op al haar platformen de consument zo goed mogelijk informeren. En daar hebben we gelukkig veel kennis voor in eigen huis. Daarom zal ik met een team van experten op zoek gaan naar manieren om het leven beter te maken. Dat doen we elke dag op Radio 2, maar ook op VRT MAX en in de journaals van VRT NWS. Overal dus.”


Een uitgebreid consumentennetwerk
Een programma maak je natuurlijk niet alleen. Het consumententeam van Radio2 levert al jaren fantastisch werk, is een autoriteit in dat gebied en kent de Vlaming door en door. De medewerkers blijven hun kennis en contacten inzetten en krijgen versterking van nog andere VRT-experten. Ook als luisteraar, kijker en swiper kunnen we elkaar helpen door ervaringen te delen of tips uit te wisselen.


Rino Ver Eecke, nethoofd Radio2: “We zijn heel blij dat Xavier vanaf januari het consumentenprogramma zal maken. Lang geleden is hij begonnen bij Radio2 in Kortrijk. Hij is een rasechte mediamaker die voelt en weet wat er leeft onder de mensen. Fijn dat Xavier zal zorgen voor belangrijke tips die het leven betaalbaarder, praktischer of makkelijker maken. Hij wordt goed omringd door een redactie die al langer interessante consumentenverhalen brengt, zowel op Radio2 als op VRT NWS. Consumenten zijn altijd erg belangrijk geweest voor Radio2. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat we dit project kunnen verderzetten en voortaan nog groter maken en ruimer trekken, samen met VRT NWS, VRT MAX en andere VRT-merken.”


Dé consumentenexpert van VRT
Xavier wordt hét VRT-gezicht van consumentenzaken en zal zich hier volledig op focussen. Daarom stopt hij begin januari 2024 als anker van VRT NWS Journaal en VRT NWS Laat.


Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS: “Uitleg bij consumentenzaken is een heel belangrijk thema en we zijn dan ook blij dat Xavier zich daarin wil verdiepen om die expertise op zich te nemen. We willen hem ook heel erg bedanken voor zijn harde werk om Laat vorm te geven. Zijn gedrevenheid en enthousiasme gaan we op de redactie missen. Maar als consumentenexpert zal hij nog vaak te gast zijn in onze nieuwsprogramma’s en op de digitale platformen van VRT NWS. We kijken dus vooral uit naar de nieuwe samenwerking en wensen hem alle succes toe!”


Heb je zelf een vraag, tip of probleem voor het consumententeam? Laat het weten via consumenten@radio2.be en wie weet kunnen Xavier en zijn team wel helpen.


Afbeelding: Xavier Taveirne (foto VRT/Stef Keynen)

  • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.