Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Andrew Makkinga nieuwe presentator Kunststof


de redactie

197 views

Kunststof verwelkomt per 1 januari 2024 Andrew Makkinga als presentator, waarmee het presentatieteam van hét NTR kunst- en cultuurprogramma op NPO Radio 1 weer compleet is. Hoofdredacteur Annemiek Kortlang: “ik ben erg blij om Andrew te verwelkomen bij Kunststof. Hij brengt zijn eigen, nieuwe expertise mee en jarenlange ervaring als interviewer van artiesten uit binnen- en buitenland. Ik verheug me dan ook zeer op mooie gesprekken van Andrew. Samen met Willemijn Veenhoven hebben we (weer) een prachtig duo, dat afwisselend zal presenteren.”

 

Andrew is geen onbekende in het Nederlandse medialandschap. Op zijn 17e werd hij als getalenteerd debater ontdekt in het (jongeren) Lagerhuis. Daarna belandde hij al snel bij de radio. Zijn belangstelling en netwerk strekken zich uit van hiphop, jazz en reggae tot verschillende soorten klassieke muziek, maar ook: literatuur, politiek, theater, beeldende kunst. Het interviewen van (internationale) muzikanten werd zijn handelsmerk. O.a. voor 3voor12 XL, eigen radioprogramma’s op NPO Radio 6 en later NPO Radio 2 Soul & Jazz. Ook was hij verslaggever voor het radioprogramma De Bus. Hij is voor de NTR al jaren een vaste waarde tijdens North Sea Jazz en vele andere (muziek)festivals. Daarnaast voerde hij talloze gesprekken voor zijn programma Makkinga Moves. Samen met Art Rooijakkers en Matthijs van Nieuwkerk maakte hij in 2016 het programma Elvis Lives! over diens nalatenschap.

 

Andrew Makkinga: “Kunststof is al 20 jaar een instituut, maar gaat tegelijk met de kunst en cultuur natuurlijk met haar tijd mee. Ik ben trots en blij dat ik nu mag aantreden om mijn bijdrage te leveren. En verheug me om in gesprek te gaan met en me te laten inspireren door de altijd bijzondere gasten.”


Kunststof is al meer dan twintig jaar het kunst- en cultuurprogramma van de NTR op NPO Radio 1, waarin prominenten uit de cultuursector een uur lang worden geïnterviewd. Het programma is van maandag tot en met donderdag te horen van 19:00 tot 20:00 uur. 
 

1 Comment


Recommended Comments

Afgelopen week, maandag 6 november 2023, was zijn eerste presentatie voor Kunststof. Als gast ontving hij Frits Spits om te praten over zijn nieuwe boek 'op de golven dansen wij'. Was een mooie informatieve uitzending.

groet, Hans

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.