Jump to content

Grootste hitlijst van het jaar morgen van start, Ilse DeLange wordt verrast met Top 4000 Oeuvre Award


de redactie

402 views

Bijzondere mijlpalen voor Ilse DeLange! Ze zit dit jaar 25 jaar in het vak en is de meest genoteerde Nederlandse zangeres in de ‘Top 4000’. Genoeg redenen om haar te verrassen en te eren met een speciale ‘Top 4000 Oeuvre Award’. Luisteraars van Radio 10 hebben ook dit jaar weer massaal gestemd en hebben Ilse DeLange met maar liefst twaalf noteringen de grootste hitlijst aller tijden in gestemd. De complete lijst werd vanochtend onthuld door Radio 10-dj Gerard Ekdom. Naast deze oeuvre award, wordt op nog meer manieren feestelijk stilgestaan bij de ‘Top 4000’. De lijst gaat zaterdag 25 november om 07.00 uur van start en is te horen op Radio 10, Radio10.nl en de Radio 10-app.
 
 De 'Top 4000' is al jaren de grootste hitlijst van Nederland. Van guilty pleasures tot popklassiekers en vergeten hits: alles staat erin. Aan de noteringen in de lijst valt gelijk op dat de actualiteit van grote invloed is op de keuze van luisteraars. Zo is te zien dat Acda&De Munnik stijgen in populariteit in het jaar van hun reünie, maar doet ook Robbie Williams – waarvan onlangs een documentaire op Netflix verscheen – het nog beter dan voorgaande jaren. Ook de wereldtour van Taylor Swift legt haar geen windeieren: haar nummer ‘Anti-hero’ is met #463 de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. Tina Turners ‘The Best’ stond vorig jaar nog op #512 en stijgt in het jaar van haar overlijden naar #22.
 
Top 10

Het mag inmiddels geen verrassing meer heten dat de Radio 10-luisteraar Queen, de Eagles en Danny Vera een plek op het erepodium gunt. De Nederlandse band DI-RECT scoort met het nummer ‘Soldier On’ voor het eerst een plek in de Top 10.

 1. Queen - Bohemian Rhapsody
 2. Eagles - Hotel California
 3. Danny Vera - Roller Coaster
 4. Billy Joel - Piano Man
 5. Michael Jackson - Billie Jean
 6. Toto - Africa
 7. Golden Earring - Radar Love
 8. George Michael - Careless Whisper
 9. ABBA - Dancing Queen
 10. DI-RECT -  Soldier on                       

Nog meer Top 4000
Naast de oeuvre award voor Ilse DeLange, gaat de 'Top 4000' dit jaar gepaard met nog meer feestelijkheden: vanavond wordt de lijst afgetrapt met ‘Top 4000 in Concert’, maandag verschijnt er een podcast met Radio 10-dj Gerard Ekdom en vanaf 3 december is de 'Top 4000 Muziekquiz' te zien op SBS6.
  
De ‘Top 4000’ gaat zaterdag 25 november van start en is daarna dagelijks tussen 06:00 uur en 19:00 uur te horen op Radio 10. De ontknoping is op vrijdag 22 december iets voor 19:00 uur.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.