Spring naar bijdragen

NPO 3FM, NPO FunX en NPO 3 in het teken van Eurosonic Noorderslag


de redactie

266 weergaven

NPO 3FM, NPO FunX en NPO 3 besteden van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 januari volop aandacht aan Europa’s grootste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS). NPO 3FM en NPO FunX komen live vanaf het festival in Groningen en doen verslag van aanstormend Nederlands én Europees talent, NPO 3 brengt liveregistraties en achtergrondverhalen van Eurosonic Noorderslag in een live uitzending waarin ook de Popprijs wordt uitgereikt.


Vanaf maandag 15 januari staat NPO 3FM al in het teken van Eurosonic Noorderslag. In het avondprogramma VoorAan van Jamie Reuter en Olivier Bakker (POWNED) blikken de dj’s vooruit op het festival en laten de luisteraar kennismaken met nieuwe Nederlandse en Europese acts. Zo komt Sarah Julia live optreden en geven verschillende artiesten hun tips voor ESNS. Op vrijdagavond doet 3voor12 Radio (VPRO) met 3FM-dj Eva Koreman live verslag van Eurosonic, met live-opnamen en interviews.


Noorderslag en de Popprijs
Op zaterdag, tijdens het Nederlandse festival Noorderslag, eert 3FM de Nederlandse popmuziek. De publieke omroep wil Nederlands talent vanaf het prille begin supporten en via onze kanalen een podium bieden. Vanaf 10:00 uur is daarom op 3FM alleen maar muziek van eigen bodem te horen. Vanaf 16.00 uur is 3FM-dj Yoeri Leeflang al live vanuit Groningen te horen, tot 19:00 uur doet hij verslag van Noorderslag. Daarna volgen Sophie Hijlkema en Mart Meijer, waarop dj’s Jamie Reuter & Olivier Bakker tussen 22:00 en 01:00 uur te horen zijn. Om 23:00 uur wordt de Popprijs uitgereikt door 3FM-dj’s Vera Siemons en Justin Verkijk, dit is live te volgen op 3FM, NPO Luister en NPO 3.


3voor12
VPRO 3voor12 doet crossmediaal verslag van het hele festival: op de site, social media, met online video, foto’s, tiplijsten, opwarmstukken, interviews en recensies vanuit Groningen. Dagelijks benoemt 3voor12 de hoogtepunten en must-see’s voor komende festivalzomer. De redacteuren zijn vanuit hartje stad te horen met hun bevindingen en sfeerverslagen in de radio-uitzendingen van 3FM, van woensdag- t/m zaterdagavond.


ESNS Tips
ESNS heeft vier dagen een bomvol programma. Zie je door de bomen het bos niet meer? VPRO 3voor12 geeft 15 tips voor Eurosonic en 12 tips voor Noorderslag. Op donderdag 18 januari interviewt 3FM-podcast De Machine de driekoppige directie van ’s lands grootste concertorganisator Mojo. De opname is diezelfde dag terug te luisteren op NPO Luister.


Televisieprogramma Eurosonic Noorderslag op NPO 3
Op zaterdag 20 januari vanaf 22.00 uur presenteren 3FM-dj’s Vera Siemons en Justin Verkijk live vanuit de Oosterpoort in Groningen Eurosonic Noorderslag 2024. Een muzikale uitzending van negentig minuten gevuld met interviews, reportages en optredens van jonge bands en artiesten. Ook de prestigieuze Popprijs wordt live in deze uitzending uitgereikt aan de act of artiest die afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziek. Eurosonic Noorderslag is zaterdag 20 januari live te zien bij de NTR op NPO 3.


De liveopnames van Eurosonic Noorderslag-acts zijn een samenwerking tussen ESNS, NPO 3FM en NTR. De sessies zijn live op zaterdagavond te zien in de televisie-uitzending van de NTR op NPO 3, te horen op 3FM en terug te vinden op het Youtube kanaal van 3voor12 en in vijf speciale uitzendingen BACK TO ESNS op NPO 2 extra. Na Eurosonic Noorderslag kunnen liefhebbers nog nagenieten op de radio en online kanalen met vele livesessies van die week.


Pop Media Prijs
Zowel 3FM-dj Justin Verkijk, FunX-gezicht Ouassima Tajmout en Henk van Engen, die als multicamera regisseur verantwoordelijk is voor heel veel festivalregistraties en muziekprogramma’s van de NPO, zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs. Deze wordt op donderdag 18 januari uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag.


NPO FunX host stage op ESNS Air 
FunX host op de vrijdag van Eurosonic Noorderslag tussen 16.00 uur en 19.00 uur een stage op ESNS Air. Op die dag zorgen Lusho, Bokoesam en DYSTINCT voor een groot feest op de Grote Markt in Groningen. Het podium is gratis te bezoeken tussen die uren. FunX doet ook verslag van het podium op de radio, social media en FunX.nl

  • 16:00-16:30 uur: Lusho
  • 16:45-17:30 uur: Bokoesam & The Fam
  • 18:00-18:45 uur: DYSTINCT

Op vrijdag 19 januari vindt ook het panelgesprek ‘Grenzeloos Succes: over hiphop in Vlaanderen en Nederland’ plaats. Onder leiding van Dieuwertje Heuvelings bespreken onder meer Sami Abdou (A&R bij Top Notch & Noah's Ark), Chanelva Rier (zendermanager van FunX) en Bryan Mg (artiest) de opkomst van de nieuwe generatie Belgische artiesten. Hoe kijkt de Nederlandse markt hiernaar, wat is het geheim achter dit succes en hoe zullen de Nederlandse én Belgische markt zich in 2024 verder gaan ontwikkelen? Het panelgesprek vindt op vrijdag 19 januari plaats in de Oosterpoort tussen 10:30 en 11:30 uur.

 

De 3FM 10 van 2024
Met Eurosonic Noorderslag nog vers in het geheugen maakt 3FM op maandag 22 januari ‘De 3FM 10 van 2024’ bekend: een lijst van tien Nederlandse talenten die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in hun releases als live. Deze tien talenten hebben het hele jaar door extra veel aandacht via radio-, online socialmedia-kanalen van 3FM. Ga voor meer informatie naar 3FM.nl

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.