Spring naar bijdragen

CIM-cijfers tonen groei voor Studio Brussel en sterke resultaten voor Radio 1


de redactie

428 weergaven

Tijdens de periode tussen september en december 2023 luisterden dagelijks 2,5 miljoen Vlamingen naar een van de VRT-radiozenders, volgens de recente meting door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Studio Brussel blijft groeien en bereikt nu een marktaandeel van 8,7%. De digitale zender De Tijdloze behaalt met 1,4% zijn beste resultaat ooit. Radio 1 toont eveneens sterke cijfers met een marktaandeel van 8,9% en meer dan 600.000 dagelijkse luisteraars, waardoor het de derde grootste radiozender van Vlaanderen is in termen van bereik.


Radio 2 behoudt zijn leidende positie met een marktaandeel van 24,7%, goed voor bijna 1,1 miljoen dagelijkse luisteraars. De digitale zender Radio 2 BeneBene blijft ook groeien en behaalt bijna 1% marktaandeel.


Klara keert terug naar zijn gebruikelijke niveau met een marktaandeel van 1,7%, terwijl MNM een marktaandeel van 5,6% behaalt. MNM ervaart enige impact van veranderend mediagebruik, vooral bij jongere luisteraars, maar bereikt nog steeds bijna 500.000 luisteraars tussen 12 en 34 op weekbasis. De digitale zender MNM Hits stijgt naar 1,1% marktaandeel.


Els Van de Sijpe, manager VRT Radio & Audio, merkt op: "Deze cijfers zijn het resultaat van een sterk najaar, met acties en evenementen die onze luisteraars duidelijk waarderen. Denk maar aan een topeditie van De Warmste Week met MNM en Studio Brussel in Brugge, de Radio2 Top2000 in Genk, Iedereen Klassiek van Klara, het Radio 1 Boekenfeest of De Tijdloze in Kortrijk. Dagelijks stemmen 2,5 miljoen mensen af op één van onze radiomerken, omdat ze daarin het ideale gezelschap vinden dat hen op de hoogte houdt, een goed gevoel geeft, verbindt, verrast of ontroert. Met de recente lancering van WinWin, een nieuw populair en multimediaal consumentenprogramma bij Radio2, gaan we op dat elan verder. We vieren binnenkort met onze luisteraars onder meer een nieuwe editie van De 41 uur van Studio Brussel in Gent, vullen opnieuw het Sportpaleis met een Back to the 80s, 90s & Nillies-feest van MNM en Radio2, en kijken ook uit naar nieuwe edities van het Klarafestival en de Radio 1 Classics 1000."


Afbeelding: Studio Brussel lanceerde een nieuw logo in november 2023 (foto VRT)
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.