Spring naar bijdragen

Qmusic blijft leidend in Vlaanderen, JOE en Willy solide


de redactie

433 weergaven

Qmusic blijft de grootste commerciële zender van Vlaanderen, met een indrukwekkend marktaandeel van 26,6% onder de doelgroep van 18-44 jarigen, het hoogste in 15 jaar. Met vertrouwde gezichten zoals Maarten & Dorothee en Vincent Live, en opvallende evenementen zoals Q-Pop en Het Geluid, blijft de zender haar succesverhaal voortzetten.


JOE handhaaft een sterke positie in de doelgroep (35-54) met een marktaandeel van 15,5%. Populaire duo's zoals Raf & Rani en Sven & Anke worden goed ontvangen, waarbij het laatste duo onlangs de Kastaar voor radioprogramma van het jaar heeft ontvangen. JOE lanceerde vanochtend het nieuwe programma JOE le taxi, gepresenteerd door Ann Van Elsen, waarin ze bekende gezichten als Koen Wauters en Natalia ontmoet.


Digitale zender Willy blijft groeien en consolideert zich als een vaste waarde, met een marktaandeel van 2,5% onder het brede publiek (12+). In de doelgroep van 18-54 jarigen behaalt Willy 3,5% marktaandeel. Wekelijks luisteren zo'n 300.000 mensen naar programma's zoals het ochtendblok met Tomas De Soete en de avondspits met Wim Oosterlinck.


De recente CIM-luistercijfers, gepubliceerd op woensdag 21 februari 2024, tonen deze resultaten voor de periode van 1 september 2023 tot en met 31 december 2023.


Channel managers Michael Dujardin van Qmusic, Robin Vissenaekens van JOE en Charlotte Ghekiere van Willy zijn verheugd over de prestaties van hun respectievelijke zenders. Dujardin benadrukt het groeiende aantal luisteraars en de interactie met de DJ's, terwijl Vissenaekens JOE's succesvolle liefdadigheidsactie benadrukt en Ghekiere trots is op Willy's groei en acceptatie in het radiolandschap.
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.