Spring naar bijdragen

Carlo & Irene maken eenmalige Telekids-comeback tijdens Foute Party van Qmusic


de redactie

237 weergaven

Precies 25 jaar nadat het legendarische kinderprogramma Telekids van de buis verdween, keren presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors terug voor een eenmalige 'pittige' reünie tijdens de Foute Party van Qmusic op 28 en 29 juni 2024 in de Brabanthallen. Dit maakte het duo vanochtend bekend bij de Ochtendshow met Mattie & Marieke. Morgen is het traditiegetrouw 'Foute Vrijdag' op Qmusic, met de hele dag de beste foute hits. 


Carlo & Irene laten jeugdsentimenten herleven met een muzikale reis langs de Telekids-hoogtepunten. 'Pittige Tijden', 'Harry de Hengst', 'De Vraag Maar Raak-Gast', 'Wij Zijn Beter', 'De Vliegende Ouwe Taart' en 'Giechel & Goochel'. Allemaal programmaonderdelen die kinderen in de jaren '90 aan de buis gekluisterd hielden, tot er in 1999 op het absolute hoogtepunt een einde kwam aan het ochtendprogramma van Carlo & Irene. Nu het precies 25 jaar geleden is, maakt het duo een eenmalige Telekids-comeback tijdens de Foute Party van Qmusic op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Ze brengen daar een medley ten gehore. Welke nummers daarin zitten is nog geheim, maar zeker is dat ze afsluiten met de hit 'Nog 3...2...1...'. 


Carlo & Irene verkeren in goed gezelschap. Naast het duo treden ook Jan Smit, Snollebollekes, Ch!pz, Mental Theo, ABBA Fever en de 'Dragostea Din Tei'-zangers O-zone op. 

 

Foute traditie
Direct na de oprichting van Qmusic in 2005 introduceerde de feelgood-zender het Foute Uur, met nummers waarop iedereen meezingt of -danst. Al snel vond de eerste Foute Party plaats in de toenmalige kantine van de radiozender. In 2008 verhuisde het feest naar de Brabanthallen, waar het uitgroeide tot een jaarlijks festijn met 40.000 bezoekers en artiesten van wereldformaat. Onder anderen Peter Andre, ToyBox, 5ive, Rednex, Cascada, Atomic Kitten, 3T en een scala aan Nederlandse artiesten traden er al op. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand, met als klap op de vuurpijl de Foute 1500, die samengesteld wordt door de luisteraars.


Zaterdag uitverkocht en tijden veranderd
De zaterdageditie van de Foute Party is al helemaal uitverkocht. Wel zijn nog tickets voor vrijdagavond 28 juni beschikbaar. Om de Foute Party beter bereikbaar te maken voor feestvierders uit het hele land, zijn de tijden vervroegd. Het feest duurt beide avonden van 19:00 tot 01:00 uur, in plaats van eerder tot 03:00 uur. 


Afbeelding: Mattie Valk, Irene Moors, Carlo Boszhard en Marieke Elsinga (foto Ben Verveld/Qmusic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.