Jump to content

NPO FunX bereikt wekelijks één op de drie jongeren in de vier grote steden


de redactie

170 views

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de NPO blijkt dat NPO FunX het meest beluisterde radiostation is onder jongeren in de vier grote steden van Nederland. Het weekbereik van FunX onder jongeren tussen de 16 en 34 jaar is in 2023 gestegen van 28% naar 33%. Dit maakt FunX de best presterende radiozender in deze demografische groep in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.


Chanelva Rier, zendermanager van NPO FunX, is verheugd over het voortdurende succes van FunX: "Het succes van FunX blijft maar groeien! Sinds 2014 zien we het weekbereik ieder jaar stijgen, naar een nieuw hoogtepunt in 2023. We zijn met FunX het meest beluisterde radiostation onder jongeren in de vier grote steden en bereiken maar liefst één op de drie stadsjongeren via onze kanalen. Daarmee speelt FunX als publiek mediamerk een onmisbare rol in de levens van vele jongeren."


Het onderzoek toont aan dat FunX in alle demografische groepen stijgingen in bereik ervaart, zowel onder bi-culturele als overige Nederlandse jongeren, en onder zowel mannen als vrouwen. Opvallend is dat de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke luisteraars bij FunX dit jaar gelijk is, wat een positieve ontwikkeling is volgens Rier.


Naast het radio-bereik blijkt FunX ook online populair te zijn. De FunX-app wordt vaker gebruikt dan apps van andere radiozenders, en de zender heeft een groot bereik op social media met bijvoorbeeld 238.000 volgers op Instagram en 282.000 volgers op Facebook.


FunX speelt niet alleen een belangrijke rol in de muziekcultuur, maar biedt ook een platform voor maatschappelijke discussies en culturele evenementen. Zo organiseert FunX jaarlijks het Good Vibes Dinner en de FunX Music Awards, waar opkomend talent wordt geëerd.


De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op een representatieve steekproef van 2.122 jongeren tussen de 16 en 34 jaar uit de vier grote steden van Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gecontroleerd en gewogen om representativiteit te waarborgen voor alle grote stadsjongeren.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.