Spring naar bijdragen

NPO FunX bereikt wekelijks één op de drie jongeren in de vier grote steden


de redactie

149 weergaven

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de NPO blijkt dat NPO FunX het meest beluisterde radiostation is onder jongeren in de vier grote steden van Nederland. Het weekbereik van FunX onder jongeren tussen de 16 en 34 jaar is in 2023 gestegen van 28% naar 33%. Dit maakt FunX de best presterende radiozender in deze demografische groep in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.


Chanelva Rier, zendermanager van NPO FunX, is verheugd over het voortdurende succes van FunX: "Het succes van FunX blijft maar groeien! Sinds 2014 zien we het weekbereik ieder jaar stijgen, naar een nieuw hoogtepunt in 2023. We zijn met FunX het meest beluisterde radiostation onder jongeren in de vier grote steden en bereiken maar liefst één op de drie stadsjongeren via onze kanalen. Daarmee speelt FunX als publiek mediamerk een onmisbare rol in de levens van vele jongeren."


Het onderzoek toont aan dat FunX in alle demografische groepen stijgingen in bereik ervaart, zowel onder bi-culturele als overige Nederlandse jongeren, en onder zowel mannen als vrouwen. Opvallend is dat de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke luisteraars bij FunX dit jaar gelijk is, wat een positieve ontwikkeling is volgens Rier.


Naast het radio-bereik blijkt FunX ook online populair te zijn. De FunX-app wordt vaker gebruikt dan apps van andere radiozenders, en de zender heeft een groot bereik op social media met bijvoorbeeld 238.000 volgers op Instagram en 282.000 volgers op Facebook.


FunX speelt niet alleen een belangrijke rol in de muziekcultuur, maar biedt ook een platform voor maatschappelijke discussies en culturele evenementen. Zo organiseert FunX jaarlijks het Good Vibes Dinner en de FunX Music Awards, waar opkomend talent wordt geëerd.


De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op een representatieve steekproef van 2.122 jongeren tussen de 16 en 34 jaar uit de vier grote steden van Nederland. De onderzoeksresultaten zijn gecontroleerd en gewogen om representativiteit te waarborgen voor alle grote stadsjongeren.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.