Spring naar bijdragen

Donnie en Snollebollekes maken Foute Anthem 'Engelengezang' voor Qmusic


de redactie

479 weergaven

Tijdens de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic ging het nieuwe Foute Anthem ‘Engelengezang’ in première. Dit jaar werken rapper Donnie en feestact Snollebollekes samen aan het nummer, dat speciaal voor de Foute Maand van Qmusic is gemaakt. Het anthem zal de hele maand juni veelvuldig te horen zijn op de zender en beleeft zijn eerste live uitvoering op de Foute Party in de Brabanthallen.


Traditie van Foute Anthems
Qmusic heeft de traditie om elk jaar een nummer te kiezen als Foute Anthem, dat de hele maand juni centraal staat op de zender. Vorig jaar maakte Donnie, in samenwerking met Chantal Janzen, het nummer 'Schultenbräu', dat enorm succesvol bleek en bovenaan de Foute 1500 stond. Dit succes inspireerde Donnie om opnieuw het anthem te maken, dit keer samen met Snollebollekes.


Samenwerking Donnie en Snollebollekes
Het nieuwe nummer 'Engelengezang' is een samenwerking tussen Donnie en Snollebollekes, twee van de grootste namen in de Foute 1500. De videoclip, met alle Qmusic-dj's, is nu online beschikbaar. Donnie: "Een samenwerking met Snollebollekes stond al lang op mijn lijstje, dus dit vind ik echt fantastisch! Het is een leuke chanson geworden, een lied met humor.” Snollebollekes voegt toe: “Ik was meteen enthousiast toen Donnie voorstelde het Foute Anthem van Qmusic te maken. We hebben er een hemelse oorwurm van gemaakt die perfect bij Snollebollekes past.”


Reacties en Vooruitblik
Domien Verschuuren toont zich enthousiast over de nieuwe samenwerking: "Na het succes van ‘Schultenbräu’, ben ik supertrots dat Donnie nu met Snollebollekes weer voor een knaller van een hit heeft gezorgd! Tijdens de Foute Party brengen ze ‘Engelengezang’ voor het eerst live ten gehore."


Overzicht Foute Anthems

  • 2023: ‘Schultenbräu’ – Donnie & Chantal Janzen
  • 2022: ‘Ik ben Kachel’ – OBZ
  • 2021: 'Hef Je Glas' – Marco Borsato, Rolf Sanchez & John Ewbank
  • 2020: ‘Banana’ - Conkarah & Shaggy
  • 2019: ‘Zij Weet Het’ – Tino Martin
  • 2018: ‘Atemlos Durch Die Nacht' - Helene Fischer
  • Foute Maand Festiviteiten

De hele maand juni draait Qmusic foute hits en guilty pleasures uit de muziekgeschiedenis. Hoogtepunten zijn onder andere de Foute 1500 en live optredens van artiesten zoals Becky Hill, Nick Schilder, Meau en Douwe Bob. De Foute Maand wordt afgesloten met de Foute Party op 28 en 29 juni in de Brabanthallen. Tickets voor de vrijdagavond zijn nog beschikbaar. Voor meer informatie en de laatste updates, bezoek de website van Qmusic.

 


Afbeelding; Domien Verschuuren, Donnie, Snollebollekes en Anton Griep (foto Qmusic/Carlijn Verharen)
 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.