Spring naar bijdragen

Qmusic Ochtendshow voor het eerst live vanuit nieuwe studio in Mediavaert


de redactie

234 weergaven

Vandaag hebben Qmusic-dj's Mattie & Marieke voor het eerst hun ochtendshow uitgezonden vanuit de nieuwe studio van Mediavaert, de innovatieve mediahub van DPG Media. Met de verhuizing van Qmusic en later deze zomer JOE, worden de twee radiozenders voor het eerst onder één dak gehuisvest. De nieuwe studio’s in Mediavaert bieden uitgebreide mogelijkheden voor het maken van content die luisteraars inspireert, informeert en entertaint, passend bij de filosofie van beide merken.


Nieuwe Studiofaciliteiten
Mediavaert biedt twee studio’s voor Qmusic en twee voor JOE. Daarnaast is er een speciale studio voor live-optredens van artiesten en is er ruimte voor intieme concerten, zoals 'the Qube' van Qmusic. Deze moderne faciliteiten maken het mogelijk om radio te combineren met online content, wat essentieel is voor het huidige radiolandschap.


Robert Bernink, directeur radio bij DPG Media, verklaarde: “Na de uitbreiding van het radio-portfolio van DPG Media en de start van JOE op een landelijke frequentie in september 2023, is de verhuizing naar Mediavaert een volgende fase voor het Radioteam van DPG Media. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe onderkomen nog meer recht gaat doen aan het vakmanschap en de gedrevenheid van de teams van zowel Qmusic als JOE en we hierdoor nog beter in staat zijn om aansprekende content te maken met en voor onze luisteraars.”


Unieke Inkijk achter de Schermen
De nieuwe studio, waar de Qmusic-ochtendshow wordt geproduceerd, is uitgerust met in-ears en DPA headsets, wat meer bewegingsvrijheid biedt. Dit stelt Mattie & Marieke in staat om ook achter de schermen content te creëren, iets wat sinds de start van hun show in 2018 uniek is in Nederland. De studio is ontworpen om het maakproces en het liveproces dichter bij elkaar te brengen, waardoor fans een beter inkijkje krijgen in het leven van Mattie & Marieke en hun team. Dit geeft het productieteam achter de schermen een grotere rol in de contentcreatie.


Uitbreiding Radio-portfolio DPG Media
In juli 2023 breidde DPG Media, dankzij de FM-frequentieveiling, haar radio-portfolio uit. Naast Qmusic, lanceerde DPG Media het nieuwe radiomerk JOE, dat muziek uit de 70s, 80s en 90s draait. Sinds de start in september 2023, is JOE de zesde zender van Nederland geworden. Met programma’s zoals de Coen & Sander Show in de ochtend en Kai Merckx in de middag, zal JOE later deze zomer ook verhuizen naar Mediavaert. Hierdoor zullen beide zenders hun krachten bundelen onder één dak.

 

Afbeelding: Qmusic-dj's Mattie Valk & Marieke Elsinga (foto Qmusic/Ben Verveld)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.