Jump to content

Qmusic en JOE blijven sterke spelers in Vlaamse radiomarkt


de redactie

157 views

Qmusic en JOE behouden hun prominente posities als de tweede en derde grootste radiozenders in Vlaanderen. Uit de nieuwste CIM-luistercijfers voor de periode van 1 januari 2024 tot en met 30 april 2024 blijkt dat Qmusic een marktaandeel van 12,8% heeft bij het brede publiek (12+). Binnen de doelgroep van 18 tot 44-jarigen blijft Qmusic marktleider met een aandeel van 23,3%.


JOE noteert een marktaandeel van 11,5% bij het brede publiek (12+) en blijft sterk binnen de leeftijdsgroep van 35-54-jarigen met een marktaandeel van 15,5%.


De digitale rockzender Willy handhaaft zijn positie met een marktaandeel van 3,1% binnen de doelgroep van 18-54-jarigen. Samen met de themazenders van JOE en Qmusic, waaronder de nieuwe JOE Gold, bereiken ze een gezamenlijk marktaandeel van 4,1% binnen dezelfde doelgroep.


Voorbereidingen voor een muzikale zomer
Qmusic, JOE en Willy kijken uit naar een zomer vol muzikale evenementen. Qmusic start volgende week vrijdag met De Foute Party in Flanders Expo Gent, gevolgd door de opening van het Q-Beach House in Oostende op zaterdag 29 juni. De zomer wordt officieel geopend met optredens van Regi, Gustaph en Laura Tesoro.


JOE opent op 12 juli het JOE Summer Island op de zeedijk van Westende, met live radio, muziekoptredens en kermisattracties. Nieuw dit jaar is het 'Happy Hour' met speciale aanbiedingen op drank en attracties tussen 16 en 18 uur.


Willy organiseert deze zomer diverse evenementen, waaronder afterwork dj-sets en gratis optredens in M Leuven. Bekende artiesten zoals Jasper Steverlinck en Mauro zullen bijdragen aan een diverse muzikale beleving.

 

Afbeelding: Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (foto Qmusic)

  • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.