Spring naar bijdragen

Kamervragen over mogelijke sloop zendmasten Zeewolde


Juul

Aanbevolen berichten

In het verhaal van Novec weer die leugen dat er maar 1 zender is die de masten wil gebruiken.

 Wij willen dat ook, als we die 747 maar krijgen, die al was toegezegd door de minister zelf.

 

De masten zijn niet het probleem, maar de windmolens, ja die weer, die daar in de buurt moeten komen. Die hebben last van de zender of andersom.

Ook gelul allemaal, het vermogen is van 2 x 400 kW terug naar 50 kW , wij willen ook niet meer dan 50.

 

De leugen "er zin geen frequenties voor commerciele omroep," zo'n beetje begonnen tijdens de Veronica periode, wordt in steeds andere vorm maar voortgezet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wachten op de antwoorden van de minister, maar die zal wel weer hetzelfde riedeltje afdraaien, met de bekende onwaarheden. Kamer kan dan een motie laten aannemen waarin de minister wordt opgeroepen om de masten te laten staan, maar die kan ie aan zn laars lappen, zoals hij wel vaker doet.

Kamer wil van kolencentrales af, minister niet en krijgt zn zin - want wegsturen heeft geen zin, coalitie wint het altijd.

 

Ook op kleinere puntjes zoals motie Verhoeven (d66) die oproept om de koppeling AM en DAB voor die vergunninghouders te laten vervallen wordt gewoon niet uitgevoerd, of de toezegging van de minister om een landelijk AM net beschikbaar te stellen doet de minister (lees AT) gewoon wat hij wil. Want daar kan je al geen motie van wantrouwen voor indienen.

Alleen moties die bvb oproepen tot overleg met de sector (de vergunninghouders) worden uitgevoerd, want praten kost niets, en de minister hoeft zich van de inhoud van zo'n gesprek niets aan te trekken.

 

Alleen voor John de Mol is Kamp bang, die krijgt gewoon op alle punten zijn zin, verlenging vergunningen ipv veiling, beperking media concentratie dus 4 stations in 1 hand ipv 2, en de prijs voor de verlenging is ca 10% van wat er tot nu toe werd betaald.

 

Kijk zo werkt democratie.

bewerkt door ruudam
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dan hebben we het nog niet over al die onderwerpen die het debat niet halen, maar wel een probleem zijn.

Bij radio is middengolf geen issue, het gaat hooguit over landelijk FM, soms regionaal FM en nu even de masten van Groot nieuws Radio omdat die een gelieerde partij, Christen Unie met een paar leden, in de Kamer hebben. 

 

Straks na de verkiezingen zijn de specialisten die het debat voeren, grotendeels verdwenen. Zoals Sharon Gesthuizen die niet meer in de Kamer wil en Astrid Oosenbrug (SP - PvdA). Vooral Sharon was belangrijk omdat die het debat trok, van haar was ook de motie verlenging alle vergunningen en de vraag (met toezegging Kamp) over de landelijke AM.

Dat betekent dat je als lobbyist weer helemaal opnieuw kan beginnen, en het wat complexe verhaal moet zien over te brengen. Dat is voor de grote partijen, met beroeps lobbyisten zoals VCR en NLCR al lastig, voor een kleintje als mezelve gewoon een ramp.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 21-1-2017 om 20:41 zei Juul:

Ik snap het Ruud….

 

"een politieke partij oprichten?"….

(Er worden er wel voor minder opgericht.)

 

Ja, Sharon, wilde vrz. worden en da's niet gelukt.

Daar ben ik niet fout genoeg voor.

En het zijn er al veel te veel.

Vroeger lukte het me aardig om wat voor elkaar te krijgen, van meerdere am vergunningen per partij, verplicht nieuws en taal eraf, zelfs de geschiktheid programma voor am (om Q the Beat toestanden met een format totaal unfit voor MG) te voorkomen en nog zo wat. Ging vaak per motie, maar die worden dus tegenwoordig niet meer uitgevoerd. Daarom helpt een nieuwe partij ook niet, de ministter kan toch gewoon z,n gang gaan. De vraag is wie hem stopt

Kijk nou naar afgelopen donderdag, de Kamer trapt zelfs in de truuk van Rutte, door vd Steur z'n ontslag in te laten dienen blijft hij zelf buitenschot, allemaal geregisseerd, terwijl hij toch volgens mij ook onderdeel was van het debat. Daarmee voorkwam hij dat de PvdA een keiharde keuze moest maken bij een motie van wantrouwen tegen hem, en daarmee de val van het Kabinet. Zo gaat dat dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

De haren stijgen mij ter berge!! Het is te idioot voor woorden dat destijds de 1332 kHz met een bescheiden vermogen niet in Lopik mocht worden opgesteld en nu zal er opeens met een aanzienlijk groter vermogen aldaar wel op 1008 kHz mogen worden uitgezonden?? Ik dacht dat er een convenant was van 1000 kHz en hoger?? 

Voor de rest beantwoord de minister uiteraard niet met een kort ja of nee of een "straight" antwoord .................... je zou het draaikonterij kunnen noemen. De medewerking die hij beloofd is natuurlijk ook een wassen neus want de houdbaarheid voor deze minister is nog maar heel beperkt.

 

Wat betreft de spreekbuis van Martin van Doren, nog steeds wordt elk jaar nog een radio conferentie gehouden (ITU). Als AT-EZ dat wil kan ze pogen de MG op de agenda te plaatsen. Doe je dat samen met andere landen in Region 1 (Europa/Afrika) heb je een goede kans dat het behandeld wordt. 

Helaas hebben ze het tegenwoordig allemaal veel te druk met veeeel hogere frequenties.

 

Rob V.

bewerkt door Rob Veld
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het onderstaande schreef op de Blog van Martin van Doren.

 

Het is veel erger, NOVEC, de mastenboer, stelt in een persbericht van een tijdje terug dat misschien 1 mast kan blijven staan, voor andere doeleinden dan middengolf.
Uit alles blijkt dat ze gewoon hun zin willen hebben, dat is alleen de hobbyradio, om zo voor Sinterklaas te kunnen spelen en tientalen vergunninkjes uit te delen die met omroep weinig te maken hebben, maar om zo van het gezeur van al die hobby-isten die zo nodig moeten - zie ook de piraterij - af te zijn. Het oorspronkelijke plan was dat ALLE middengolfvergunningen niet verlengd zouden worden, en tot klein grut opgeknipt zouden worden. Door een motie van de Kamer wordt toch (bijna) alles verlengd. En nu probeert men zo alsnog zn zin te krijgen. De 675 van Maria is al weg, nu de rest nog.
Wij, Quality RTV (van Radio Paradijs) willen de 747 voor landelijk bereik, ook vanaf Flevo - waarmee het argument dat er geen geld genoeg is voor onderhoud van de masten omdat er maar 1 gebruiker zou zijn, tot gehakt is gemaakt - maar worden keihard tegengewerkt. Met als argument dat de Flevomasten gesloopt gaan worden. Wij hebben Groot Nieuws Radio op het spoor gezet, anders waren ze ongemerkt verdwenen.
Het terreintje in Lopik, mag alleen voor lager vermogen worden gebruikt, zoals de 25 kW van R Maria, zo staat in de brief van Kamp. Maar er is een convenant met de omliggende gemeenten, provincie Utrecht en EZ dat frequenties boven 1000 kHz daar niet gebruikt mogen worden, ook 1008 niet, nog niet met een milliwatt. Als het nu opeens wel kan ben ik goed genaaid, ik heb 1332 kHz die daar niet mag met maar 2 kW. Dat zou dan nu opeens anders zijn, dat wordt dan een claim voor schadevergoeding.

Op 27-2-2017 om 11:57 zei Juul:

 

Het antwoord van "de overheid"……..wat een mist.

 

 

 

Hoe meer mist hoe meer er te verbergen is hoe meer het duidelijk wordt dat "men" fout zit, dat is standaard. 

Probleem is dat je toch je gelijk niet krijgt, en dan nog verbaasd zijn dat een bepaalde partij (misschien) de grootste wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6407
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    strichacht
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.