Spring naar bijdragen

Jan Rietman vertelt in Wekker-Wakker-Weekend tweewekelijks het verhaal áchter de getaxeerde plaat


de redactie

1081 weergaven

Vinyl is helemaal terug van weggeweest. Er wordt weer druk gehandeld in oude platen, waardoor sommige erg veel waard zijn geworden. In de nieuwe rubriek Plaatwaarde taxeert lp-kenner en muziekwinkeleigenaar Marjolein van Dam elke twee weken een bijzondere lp voor MAX Vandaag. De eerste editie gaat over Help! Van The Beatles, waarvan enkele bijzondere persingen bestaan. 


Plaatwaarde
Na jaren geen vinyl te hebben verkocht, heeft de plaat weer terrein gewonnen in Evelyn Novacek, de muziekwinkel van Marjolein van Dam in Hoogezand. Elke dag komt er wel iemand in de winkel die de platenspeler weer van zolder heeft gehaald en platen wil gaan draaien. Door deze hernieuwde interesse in vinyl is de prijs van sommige platen behoorlijk gestegen. In Plaatwaarde taxeert Marjolein dergelijke platen en legt zij uit waarom bepaalde exemplaren nu zoveel waard zijn. Wie denkt in het bezit te zijn van een waardevolle plaat, kan een titel doorgeven via het Plaatwaarde-aanmeldformulier.


Plaatwaarde bij Wekker-Wakker-Weekend!
Plaatwaarde verschijnt elke twee weken op MAX Vandaag en kent ook een radio-editie. In het MAX-radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend! vertelt presentator Jan Rietman het verhaal achter de plaat die Marjolein bespreekt in de rubriek op MAX Vandaag. Op 8 september 2018 begint Jan Rietman met het verhaal achter Help! Van The Beatles. 


Over Marjolein van Dam
Marjolein van Dam is de eigenaar van muziekwinkel Evelyn Novacek. De winkel bestaat al sinds 1937 en is een echt familiebedrijf. Marjolein heeft de winkel sinds 1988 onder haar hoede, maar werkte er daarvoor ook al jaren. In die tijd heeft zij heel veel kennis opgedaan over het taxeren van lp’s. Daardoor weet zij precies welke aspecten ervoor zorgen dat een plaat veel waard is.


Wekker-Wakker-Weekend!: Elke zaterdag van 06:00 uur tot 10:00 uur op NPO Radio 5.


Foto: Jan Rietman (MAX / Robbert Jan Witte)

  • Bedankt 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.