Spring naar bijdragen

Duik een week lang in de Jaren 80 met NPO Radio 5


de redactie

758 weergaven

Het waren de jaren van Madonna, Doe Maar en Dire Straits, maar ook van Reagan, Gorbatsjov, de Walkman, Tsjernobyl, de Commodore 64 en het Europees Kampioenschap voetbal voor Oranje: de eighties keren even terug op Radio 5 tijdens De Week van de Jaren 80. Door middel van muziek, nieuwsbulletins en iconen uit die tijd waan je je een week lang in dit spraakmakende decennium. Zo brengt Jeroen van Inkel eenmalig het Rinkeldekinkel Kledingadvies en de Rinkelscoop terug naar de radio, laat Hans Schiffers zijn item 'Onder De Douche' opnieuw horen en gaat Bert Kranenbarg elke dag op bezoek bij legendarische radiomakers uit de Jaren 80.
 

Enkele hoogtepunten

Je Dag Is Goed: Jeroen van Inkel gaat dagelijks tussen 7.00 en 10.00 uur terug naar de Jaren 80. Iedere dag hoor je het legendarische Rinkeldekinkel Kledingadvies en de Rinkelscoop.
Arbeidsvitaminen: Hans Schiffers duikt elke dag tussen 10.00 en 12.00 uur in het Arbeidsvitaminenverleden met zijn item ‘Onder De Douche’ waarin hij in de Jaren 80 bekende Nederlanders als Myrna Goossen, Rijk de Gooijer, Jerney Kaagman en Herman Brood naar hun ochtendrituelen vroeg.
Bert Haandrikman praat in Haandrikman! dagelijks tussen 12.00 en 14.00 uur met Jan Rietman over zijn programma Los Vast. Ook hoor je iedere dag een bijzonder optreden uit het Los Vast live archief.
Bert Kranenbarg gaat in Bert op 5 elke dag tussen 16.00 en 18.00 uur op bezoek bij vier legendarisch radiomakers uit de Jaren 80: Frits Spits (Avondspits), Peter van Bruggen (Weeshuis Van De Hits), Jack Spijkerman (De Steen En Beenshow) en Lex Harding (Top 40). Bert praat met ze en maakt een reportage met fragmenten van toen waarin hij herinneringen deelt met deze radio-iconen.
De MAX! zet elke dag tussen 18.00 en 20.00 uur belangrijke albums uit de Jaren 80 op een voetstuk: True Blue van Madonna, Thriller van Michael Jackson, Skunk van Doe Maar en The River van Bruce Springsteen.
 
Top 150 van de Jaren 80

De week sluit vrijdag 28 september vanaf 8.00 uur af met de Top 150 van de Jaren 80. En hoe deze lijst eruit komt te zien wordt door de luisteraars van NPO Radio 5 bepaald. Er kan nog tot en met donderdag 27 september 12.00 uur voor gestemd worden via https://stem.nporadio5.nl/top-150-van-de-jaren-80/1
 

De website nporadio5.nl en de radiostudio zelf krijgen deze week een typische Jaren 80-metamorfose.

 

De Week van de Jaren 80, van maandag 24 t/m vrijdag 28 september op NPO Radio 5


Foto: Tina Turner & Eric Clapton

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.