Spring naar bijdragen

Auteurs van dit blog

Over De Muur op eerste plaats Top 150 van de Jaren 80

de redactie

351 weergaven

De luisteraars hebben gesproken, de stemmen zijn geteld: Over De Muur van Klein Orkest staat op de eerste plaats van de Top 150 van de Jaren 80. De lijst vormt vandaag de afsluiting van de eerste Week van de Jaren 80 op NPO Radio 5.


Ook Abba en Dire Straits zijn geliefd bij de stemmers: beide bands zijn met twee nummers in de Top 10 vertegenwoordigd. Van eigen bodem weet ook Frank Boeijen Groep de hoogste regionen te behalen, met Kronenburg Park op de negende plaats. U2 bereikt met With Or Without You net niet de Top 10, maar is wel koploper met zes noteringen in de lijst. De volledige Top 150 van de Jaren 80 is te vinden op www.nporadio5.nl.


NPO Radio 5 staat deze hele week in het teken van the eighties, met onder meer nieuwsbulletins en iconische radio-items uit dit decennium en interviews met legendarische radiomakers.


De Top 150 van de Jaren 80 is morgen (vrijdag 28 september) te horen op NPO Radio 5 tussen 07:00 uur en 20:00 uur.


De Top 10:

  1. Over De Muur - Klein Orkest
  2. The Winner Takes It All - Abba
  3. Africa - Toto
  4. Brothers In Arms - Dire Straits
  5. Old And Wise - Alan Parsons Project
  6. A Forest - The Cure
  7. Private Investigations - Dire Straits
  8. The Day Before You Came - Abba
  9. Kronenburg Park - Frank Boeijen Groep
  10. The River - Bruce Springsteen

 
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+.0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.