Spring naar bijdragen

Opnieuw forse groei Qmusic, zowel zenderbreed als ochtend- en middagshow


de redactie

930 weergaven

Opnieuw mooie luistercijfers voor Qmusic. Na de beste december/januari-meting sinds de start van de zender in 2005, behaalt Qmusic ook recordcijfers in de januari/februari-meting. In de belangrijke doelgroep 20 - 49 jaar groeit het marktaandeel naar 14,8%. Dat is een groei van 15% ten opzichte van dezelfde meting vorig jaar en 10% ten opzichte van vorige meting. Hiermee staat Qmusic stevig op de positie van tweede zender van het land.


Ochtendshow en middagshow
De ochtendshow met Mattie & Marieke blijft in populariteit toenemen. Waar het tijdvak 6.00 - 9.00 vorige meting al een stijging van 30% liet zien, is deze meting opnieuw een stijging te zien van 31%. Nooit eerder scoorde de ochtendshow in januari/februari zo hoog. Ook de middagshow met Domien Verschuuren is populair: deze stijgt met 20% ten opzichte van vorig jaar. Dit is ook voor de middagshow de beste januari/februari-score ooit.


Martkleider 20 - 34 jaar
Deze maand verstevigt Qmusic de positie van marktleider in de doelgroep jong volwassenen 20 - 34 jaar. Het marktaandeel is 18,4% (vorige maand 17,4%) wat een groei betekent van 14% t.o.v. vorig jaar en 6% t.o.v. vorige meting. Qmusic laat in deze doelgroep Radio 538 (16,6%) achter zich. Ook in de doelgroep 35 - 49 jaar groeit Qmusic met 16% ten opzichte van vorig jaar.


Dave Minneboo, Programmadirecteur, laat weten: "Opnieuw bevestigen de luistercijfers dat we op de goede weg zitten. De populariteit van zowel de ochtendshow als de middagshow blijft toenemen, met recordcijfers. Met de mooie content en verrassende acties die we voor de komende tijd in petto hebben, houden we dit graag vast."

 

 

LuistercijfersQ.png

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.