Spring naar bijdragen

Edwin Evers over ochtendshows in Bert op 5


de redactie

830 weergaven

Wat is het geheim van een goede ochtendshow? Edwin Evers, de voormalige keizer van de ochtend, luistert met Bert Kranenbarg naar fragmenten van ochtendshows van nu, maar ook uit de jaren 70, 80 en 90 en spreekt zich uit over het werk van zijn collega’s. Niet over wat goed of fout gaat, maar over wat Edwin Evers opvalt. Met een beetje geluk levert dat hét recept voor een succesvolle ochtendshow op de radio.


21 jaar lang is Edwin Evers voor dag en dauw opgestaan om zijn ochtendshow te maken, eerst voor de KRO op 3FM, daarna op Radio 538. Als iemand er iets over kan zeggen is hij het wel. Een deel van het gesprek is donderdag te horen in ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Het volledige gesprek met alle fragmenten is daarna terug te vinden als podcast van ruim een uur.


Iedere donderdagmiddag staat Bert op 5 op NPO Radio 5 stil bij Onvergetelijke Luistermomenten. De serie is begonnen in verband met de honderdste verjaardag van de radio op 6 november dit jaar.


Daarom staat Bert op 5 wekelijks stil bij bijzondere radio uit het verleden, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Jingleweb.nl.


Eerder al maakte Bert Kranenbarg in deze serie portretten over Met het oog op morgen, De toestand in de wereld (door mr. G.B.J. Hiltermann), Raden maar en De Stemband (met Kees Schilperoort), ‘Echt oude radio’ met mediahistoricus Bas Agterberg van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Cappuccino van Sjors Fröhlich, Radio Tour de France. In de rooie haan en Spijkers met koppen en de Tunes Top 100.


Al deze gesprekken zijn als uitgebreide podcast terug te luisteren via nporadio5.nl en de bekende podcastkanalen.
 

Bert op 5 met Edwin Evers over ochtendshows, donderdag 21 november van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 5.


Afbeelding: Bert Kranenbarg en Edwin Evers

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.