Spring naar bijdragen

Spelletjes met 80's link tijdens 80's Maand bij Radio 10


de redactie

664 weergaven

Het is 80’s Maand bij Radio 10 en dat betekent de hele maand de beste hits uit de jaren 80, terugblikken op nieuwsgebeurtenissen en lifestyle events uit de 80’s, maar ook radiospellen die een link hebben met de jaren 80 of zelfs in die tijd gespeeld werden.
 

16 t/m 20 maart
Vanaf maandag 16 maart kunnen luisteraars tussen 10:00 en 13:.00 uur, tijdens de uitzending van Jeroen Nieuwenhuize, meespelen met ‘Toontje Hoger’. Hierbij krijgen luisteraars een jaren 80 hit te horen die op de verkeerde snelheid wordt afgespeeld. Aan de luisteraar de taak om deze op de juiste snelheid te krijgen door aan te geven ‘hoger’ of ‘lager’. Luisteraars kunnen zich voor ‘Toontje Hoger’ opgeven door een appje te sturen naar de studio.


Tussen 13:00 en 16:00 uur wordt het spel ‘80’s Verknipt’ gespeeld tijdens de uitzending van Edwin Diergaarde. Bij dit spel is een plaat in drie stukken geknipt en door elkaar gehusseld. De luisteraar mag raden wat de juiste volgorde is. Het antwoord kan worden doorgegeven via de Radio 10-app.


Ook bij Somertijd is er een 80’s touch in de al bestaande spellen van de middagshow. Zo wordt er bij het spel ‘Wat ruist er door het struikgewas’ gevraagd naar een geluid dat uit de jaren 80 komt.
 

Edwin Ouwehand speelt tussen 19:00 en 21:00 uur ‘Herken de 80’s Hit’ waarbij luisteraars de 80’s hit moeten herkennen die in een bijzondere uitvoering wordt afgespeeld. Meedoen kan door een appje te sturen naar de studio van Radio 10.
 

De dag wordt afgesloten met ‘Laat Met Lex’ waar tussen 21:00 en 24:00 uur het spel ‘Zeg Eens euh’, afkomstig uit ‘Het Weeshuis van de Hits’ met Peter van Bruggen, wordt gespeeld. Lex belt hierbij met een luisteraar voor een kort praatje waarbij de luisteraar geen ‘euh’ mag zeggen of stiltes van vijf seconden mag laten vallen. Lukt het de luisteraar dit een minuut lang vol te houden dan wint hij/zij.


21 en 22 maart
Ook in het weekend van 21 en 22 maart worden spellen met een 80’s link gespeeld.

 
23 t/m 27 maart
Van 23 maart tot en met 27 maart wordt het spel ‘Typisch 80’ gespeeld waarbij luisteraars twee audiofragmenten te horen krijgen waarna zij moeten raden welk fragment uit welk jaar komt.
 

Bij alle spelletjes maken luisteraars kans op een typisch jaren 80 prijzenpakket. Deze bevat twee Radio 10 80’s Movienight tickets en een Radio 10 Oranje ’88 T-shirt. Van 16 tot en met 20 maart ontvangen winnaars daarnaast ook nog twee tickets voor het ‘Sister on Tour’ concert van de Dolly Dots.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.