Spring naar bijdragen

Bert Kranenbarg begint Troostradio


de redactie

924 weergaven

In deze verwarrende tijden waarin persoonlijk contact steeds moeilijker wordt is de radio een baken van verbinding. Veel muziek krijgt een extra lading, fijne muziek laat je even wegdromen naar een andere wereld. Om daar gezamenlijk van te kunnen genieten begint Bert Kranenbarg (Bert op 5, KRO-NCRV, NPO Radio 5) met Troostradio op Spotify.

 

Na het door Paul Haenen en De Wereld Draait door bedachte Troost TV is er nu dus ook Troostradio. Zondagochtend om elf uur is de lijst online gegaan, luisteraars voegen hun troostplaat zelf toe aan de Spotify-lijst of doen hun suggestie via Twitter of Facebook. In dat geval wordt de plaat door de redactie toegevoegd aan de lijst. Bert Kranenbarg is de lijst begonnen met als eerste plaat 'Kan ik iets voor je doen' van De Dijk. "Als iets troost biedt dan is het wel dat je een ander helpt. Dat kan iets kleins zijn, even vragen hoe het gaat, of een boodschap meenemen. Normaal gesproken een arm om iemand heen slaan, maar zelfs dat mag nu niet. Bel daarom bijvoorbeeld een keer extra. Zeker nu op bezoek gaan er niet meer inzit" zegt Bert over het troostlied dat hij gekozen heeft.
 

Troostradio krijgt vanaf maandag een belangrijke plek in de uitzending van Bert op 5 op NPO Radio 5. "Wie weet wat het in de uitzending gaat opleveren. Ik draai in ieder geval ieder uur een plaat uit de lijst. Misschien ga ik wel een hele nacht zitten om de volledige lijst uit te zenden."
 

Bekijk de lijst op Spotify, te vinden onder de naam 'Troostradio'. Natuurlijk staat die ook op de website www.bertop5.nl. Iedereen mag platen aan de lijst toevoegen.
 

Troostradio vanaf maandag 23 maart 2020 in Bert op 5 van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 5.


Afbeelding: Bert Kranenbarg (foto KRO-NCRV)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.