Spring naar bijdragen

KRO-NCRV lanceert nieuwe podcastserie TBS


de redactie

814 weergaven

In de nieuwe podcastserie TBS worden vier patiënten gevolgd door journalist Tom Veldhuijzen uit tbs-instelling De Rooyse Wissel in het Limburgse Venray. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de geslotenheid. Is er voor deze tbs’ers een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen. En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs. In zes afleveringen krijgt de luisteraar een beeld van wat zich afspeelt binnen de muren van een tbs-kliniek. 
 
 De podcast gaat over alle facetten van een tbs-behandeling. Dus vanaf het moment dat iemand z'n straf erop heeft zitten en moet 'ontbajessen', zoals dat dan heet. Dat betekent onder andere een normaal ritme opbouwen en behandelingen volgen totdat iemand weer kan functioneren in de samenleving.
 
 Er zit een enorme diversiteit aan patiënten. Vooral mannen, die ernstige levens-, gewelds-, of zedendelicten hebben gepleegd. De meesten hebben een enorm trauma uit hun jeugd, of verslaving achter de rug. Je kunt in bij 't overgrote deel stellen dat de daders van nu, veelal de slachtoffers van toen waren. Maar waarom plegen ze dan een delict als ze weten hoe afschuwelijk het is. De podcast gaat over de diepe grijstinten waar eigenlijk geen winnaars uitkomen.
 
Onze samenleving eist, vanzelfsprekend, nul risico. Maar kan dat wel? En hoe succesvol is een behandeling dan? Wat doorloopt een tbs'er allemaal voordat 'ie op verlof mag, of weer naar buiten kan? Op deze vragen wil deze podcast een antwoord vinden om een zo eerlijk mogelijk beeld geven van wat zich nou afspeelt binnen de gesloten muren van een kliniek.


De eerste aflevering is nu te beluisteren.

 
TBS, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 1, vanaf woensdag 25 maart wekelijks te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 1 app.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.