Spring naar bijdragen

Bert Kranenbarg en Henkjan Smits maken een nacht lang Troostradio op NPO Radio 5


de redactie

706 weergaven

Met een knipoog naar de Troost TV die Paul Haenen bedacht voor De Wereld Draait Door maakt Bert Kranenbarg in zijn programma Bert op 5 Troostradio. En dat blijft hij doen zolang Nederland in de corona-crisis zit. Want even bij iemand op bezoek gaan, of een arm om iemand heen slaan kan nu niet. Dus moet muziek de troostfunctie voorlopig overnemen. Van ‘Fragile’ van Sting tot ‘Kan ik iets voor je doen’ van De Dijk. Maar ook ‘Here comes the sun’ van The Beatles, ‘Aan de andere kant van de heuvels’ door Ramses Shaffy en Liesbeth List en bijvoorbeeld ‘I want you’ van Elvis Costello. De lijst telt inmiddels al meer dan 200 titels.


Bert Kranenbarg draait in zijn programma Bert op 5 elke dag nummers uit de afspeellijst van Troostradio. Donderdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur doet hij dat zelfs een heel uur lang.


"Zondagochtend ben ik begonnen met Troostradio, als een eenvoudige afspeellijst op Spotify. Maar daar werd al heel snel heel veel muziek aan toegevoegd door luisteraars. Daarom is Troostradio nu ook een programma-onderdeel op NPO Radio 5" zegt Bert Kranenbarg.


Hoogtepunt wordt de éénmalige Troostradio nachtuitzending in de nacht van vrijdag op zaterdag. De MAX!-presentator Henkjan Smits reageerde meteen enthousiast op het Troostradio-plan. Samen met Bert Kranenbarg presenteert hij die hele nacht: "het wordt een nacht vol warmte en gevoel, muziek is nu belangrijker dan ooit, heel fijn om onze luisteraars een nacht lang figuurlijk te omarmen," aldus Henkjan Smits.


Het worden bijzondere uren, met luisteraars aan de telefoon, reacties via de NPO Radio 5 App en vooral heel veel muziek die luisteraars in de Troostradio-afspeellijst hebben gezet. Muziek die ons door deze verwarrende tijd heen helpt. 


Doordat Musical Moods-presentator Frits Sissing zijn uur ter beschikking heeft gesteld begint het programma om middernacht. De non stop NPO Radio 5 Muzieknacht vervalt. Wekker Wakker Weekend-presentator Jan Rietman komt een uur eerder, waardoor Wekker Wakker! Non Stop ook opgaat in de marathon-uitzending. Jan Rietman presenteert het finale-uur van Troostradio mee met Bert en Henkjan: "voor dit prachtige initiatief kom ik graag vroeger mijn bed uit, dit wordt een warme nacht, zelfs als het vriest. Troostradio is een nacht om voor wakker te blijven!"


Troostradio, ma-do in Bert op 5 (KRO-NCRV) en éénmalig in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 maart van 00:00 tot 07:00 uur, NPO Radio 5 (AVROTROS | KRO-NCRV | MAX), www.nporadio5.nl


Afbeelding: Troostradio (foto KRO-NCRV)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.