Jump to content

Column Vincent Schriel: Back to Radio Veronica?


Vincent

2542 views

Vandaag was de ontknoping van de Back to the 70's Top 770 bij Radio Veronica. De lijst bekijkend kreeg ik vanmiddag het idee om het station maar weer eens op te zetten. En wat viel dat tegen!


Niet de muziek, maar de wijze waarop de lijst werd gepresenteerd. Flauwe presentatie, nieuwsfeiten uit de jaren 70 die te uitgebreid werden voorlezen en van commentaar werden voorzien met daarbij ook nog eens een irritant achtergrondmuziek die totaal niet past bij het tijdperk. Er werd zelfs zoveel geluld dat er maar elf platen in de laatste twee uur werden gedraaid.


Waarom werd dan eerder op de middag Nutbush City Limits van Ike & Tina Turner halverwege de plaat vervangen voor de volgende notering? Tijdgebrek? Hield men anders te weinig spreektijd over voor de 'grande finale'?


Ik heb de middag uitgezeten, maar om 18:00 uur direct een draai aan de knop gegeven en NPO Radio 2 weer opgezet. Wouter van der Goes met Vinyl Friday en om 20:00 uur mijn favoriete programma: Het Platenpaleis met Frank van 't Hof. 

 

Het was lang geleden dat ik weer eens naar Radio Veronica heb geluisterd en ik kan je garanderen dat ook heel lang duren voordat ik deze fout weer maak!

  • reaction_title_1 5
  • reaction_title_3 5

8 Comments


Recommended Comments

"Flauwe presentatie, nieuwsfeiten uit de jaren 70 die te uitgebreid werden voorlezen en van commentaar werden voorzien met daarbij ook nog eens een irritant achtergrondmuziek die totaal niet past bij het tijdperk. Er werd zelfs zoveel gelult dat er maar elf platen in de laatste twee uur werden gedraaid."

 

Achtergrondmuziek bij presentatie noemen we een bedje, geluld moet met een d, maar dat terzijde.

De vraag is of er wel zoveel geluld mag worden op Veronica. Het is een geclausuleerd muziekkavel (gouwe ouwen) , en daar geldt een zeer hoog percentage muziek overdag.

2003 is alweer lang geleden, dus ik weet de regels niet meer zo precies uit mn hoofd.

 

Link to comment
2 uur geleden zei ruudam:

De vraag is of er wel zoveel geluld mag worden op Veronica. Het is een geclausuleerd muziekkavel (gouwe ouwen) , en daar geldt een zeer hoog percentage muziek overdag.

 

Dat vroeg ik me dus ook af vanmiddag. Ik weet nog dat ik een keer in de studio was bij Somertijd en dat er flink werd geklaagd over de ochtendjock (Kicken). Die had teveel gesproken woord in zijn programma gehad en dat moest tijdens Somertijd gecompenseerd worden.

Link to comment

Ik heb gisteren en vandaag op het strand gelegen en ongestoord naar de Top 770 kunnen luisteren. Gisterenavond om 20 uur waren ze al bij nummer 100, dus begonnen ze weer bij nummer 220. Vandaag heb ik genoten, al vond ik ook wel dar er veel overbodige informatie werd gegeven. Gr. Bo

Link to comment

Bijna de hele radio-industrie is zo geworden: wat cliché teksten voorlezen en dan heb je een “programma”. Of nog erger: helemaal niks voorbereiden, wat clichés oplepelen (“Het is dinsdagmiddag, lekker weer!”) en dan vragen aan luisteraars wat ze aan het doen zijn. En dan ellenlange opsommingen van reacties. Luisteraar 1 komt net van de tandartsen en luisteraar 2 heeft het gras gemaaid. Zeer boeiend allemaal. 😴

 

 

Waar de concurrentie alleen maar toeneemt (denk aan YouTube, Spotify, Deezer, social media, de smartphone, Netflix, ga zo maar door) wordt de radio-industrie maar luier en luier. Zo weinig creatieve, hardwerkende radiomakers tegenwoordig. En het is juist harder nodig dan ooit. Zonde...

Edited by pieterdecker
Link to comment

radio veronica is saai, maar nog steeds live, dat is helaas niet meer vanzelfsprekend tegenwoordig. de slechtste radio volgens mij is qfm.

Link to comment

Hallo allemaal, is er iemand die deze de Back To The 70's Top 770 kan uploaden? Ik heb het gemist en dan kan ik er zelf een oordeel over vellen. De Hits zijn in ieder geval uit mijn favoriete muziektijdperk.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.