Jump to content

Lisa Staal van Girl Project ontvangt Tineke Trofee 2020


de redactie

1444 views

Elk jaar reikt Tineke de Nooij traditiegetrouw de Tineke Trofee uit. Dit jaar krijgt Lisa Staal van Girl Project de prijs. Zojuist werd zij verrast tijdens de uitzending van MAX’ NPO Radio 5-programma TinekeShow, vanuit het Grand Café van het Rosa Spier Huis in Laren. De prijs, die voor de vijfde keer wordt uitgereikt, gaat dit jaar naar iemand die zich met hart en ziel inzet voor meiden die tussen wal en schip zijn geraakt, door alles wat ze hebben meegemaakt.
 

Het eerste jaar ontving Tineke de trofee zelf uit handen van MAX-directeur Jan Slagter. Afgelopen jaren reikte Tineke de trofee uit aan kunstenaar Herman Verheul, daarna aan muzikant Maarten Peters en vorig jaar aan Miranda Heijdra van Stichting Superkatten. Dit jaar verdient Lisa Staal volgens Tineke de Nooij de Tineke Trofee.
 

Tineke de Nooij: “Lisa Staal is de stuwende enthousiaste kracht van Girl Project, een bevlogen community die kwetsbare meisjes in Nederland op weg helpt naar een gelukkiger leven door coaching en inspirerende workshops, banen en het belangrijkste: veiligheid. Lisa staat de meiden bij en gelooft in ze. Lisa kent de problemen uit eigen ervaring en is door diepe dalen, angst en grote hoogtes geworden tot de vrouw met zelfvertrouwen die ze nu is. Zij leert de meisjes in zichzelf te geloven. Ook geeft ze inspirerende boeken uit en voert ze theatershows op. Lisa leidt deze non-profitorganisatie in Nederland, waarmee ze zorgt dat meisjes met hun pijnlijke verleden en heden gelukkiger worden, soms zelfs levensreddend. En dat maakt dat ik vind dat de Tineke Trofee dit jaar naar haar moet gaan. Dik verdiend!”
 

TinekeShow: elke zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 5, presentatie Tineke de Nooij


Afbeelding: Lisa Staal en Tineke de Nooij (foto MAX)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.