Jump to content

Extra aflevering van Los Vast de podcast


de redactie

192 views

Wie kent het niet: het legendarische radioprogramma Los Vast. In de jaren 70 en 80 luisterden wekelijks miljoenen mensen naar het door Jan Rietman gepresenteerde muziekradioprogramma, waar grote binnen- en buitenlandse artiesten optraden én waar de legendarische Dik Voormekaar Show onderdeel van was. Er is goed nieuws, want het tweede seizoen van de gelijknamige podcast krijgt een extra aflevering. Daarin staat zanger Nol Havens centraal. De extra aflevering van Los Vast de podcast is vanaf zaterdag 15 mei om 08:00 uur te beluisteren. 


In de extra aflevering van de podcast staat Nol Havens centraal, bekend als zanger van VOF de Kunst. De band scoorde hits met onder meer Suzanne en Eén Kopje Koffie. Jan duikt met Nol in de Los Vast-tijd. De heren delen mooie verhalen. Zo werd Jan geschorst door zijn omroep naar aanleiding van het optreden van VOF de Kunst in Los Vast. Waarom?


Ook wordt deze aflevering verder aangevuld met mooie backstage verhalen van Jan met platenpluggers Gerard van der Pot en Rudo de Raaff, die vroeger de artiesten begeleidden namens de platenmaatschappijen, ook bij de vele Los Vast-optredens. 


Over de podcast
In de stijl van de radio-uitzendingen van weleer krijgt Jan Rietman de opdracht het archief van Los Vast in Beeld en Geluid op orde te brengen. Tijdens het opruimen stuit hij op banden, die de nodige herinneringen losmaken. Daarnaast komen in de podcast artiesten aan het woord die verbonden zijn aan Los Vast. Ook krijgen luisteraars van Los Vast de podcast unieke, verloren gewaande opnames te horen én er zijn anekdotes van mensen achter de schermen, waaronder geluidstechnici.


Over Los Vast
In de jaren 70 en 80 was het radioprogramma Los Vast op zaterdagmiddag een fenomeen. Miljoenen luisteraars stemden wekelijks af op deze muziekshow met artiesten die overal in het land live optraden. MAX-presentator en muzikant Jan Rietman presenteerde alle shows en speelde mee met zijn Los Vast Superband. Begin jaren 80 werd Los Vast steeds populairder. Het succes van Los Vast resulteerde in drie uitverkochte Kuip-stadions eind jaren 80.


Los Vast de podcast - extra aflevering: vanaf zaterdag 15 mei om 08:00 uur op MAX Vandaag, in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten.


Afbeelding: Jan Rietman (foto Robbert Jan Witte / MAX)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.